Româncă premiată în Italia pentru că a avut curajul să denunţe doi membri ai Mafiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Roman la ceremonia de decernare a Premiilor Nathan FOTO Corriere della Sera
Roxana Roman la ceremonia de decernare a Premiilor Nathan FOTO Corriere della Sera

Românca Roxana Roman se numără printre câştigătorii premiului Nathan în Italia, instituit de compania Asilo Savoia pentru cei care s-au remarcat prin angajament civic, dreptate şi integritate personală.

Ceremonia de decernare a premiilor Nathan a avut loc luni, 13 decembrie, în incinta fostului teatru Rossini din Roma. În total, au fost şapte câştigători, patru bărbaţi şi trei femei. Toţi câştigătorii premiului Nathan au primit o placă gravată cu motto-ul lui Giuseppe Mazzini: „Viaţa este misiune”.

Printre câştigători s-a numărat şi românca Roxana Roman. Tânăra este proprietara barului „Roxy Bar”, din cartierul Romanina, de la periferia Romei. 

Cu trei ani în urmă ea a avut curajul să denunţe Poliţiei doi membri ai clanului Casamonica, după ce i-au atacat în incinta barului pe soţul său şi o altă persoană.

Fostul primar al Romei: „O femeie tânără şi curajoasă”

Fostul primar al Romei, Virginia Raggi, a ţinut să o felicite pe româncă pentru gestul său curajos, dar şi pentru exemplul dat în comunitate, că nimeni nu trebuie să cedeze în faţa grupurilor de criminalitate organizată.

„În 2018, barul ei a fost scena unui atac teribil al unor membri ai clanurilor Casamonica şi Di Silvio. A avut curajul să denunţe şi să se opună agresiunii şi abuzurilor acestor criminali. Eu, în calitate de primar al oraşului nostru, am mers imediat la ea pentru a-i arăta solidaritate şi pentru a-i mulţumi pentru că a avut puterea de a reacţiona şi de a denunţa. Aceste gesturi mici, dar curajoase, deseori făcute de cetăţeni care se dovedesc a fi eroi neaşteptaţi, sunt cele care reuşesc să dezarmeze adversari mult mai mari şi mai puternici”, a relatat Virginia Raggi, fostul primar al Romei, pe pagina personală de Facebook.

FOTO Virginia Raggi

roxana roman FOTO Virginia Raggi

”După trei ani, Roxana a primit premiul Nathan, o importantă recunoaştere pentru simţ civic şi legalitate. Gestul acestei tinere a transmis un mesaj clar clanurilor criminale: nu trebuie şi nu se pot simţi <<stăpâni>> pe unele părţi ale oraşului. Cetăţenii cinstiţi ridică fruntea şi se răzvrătesc împotriva nedreptăţii şi agresiunii”, a mai adăugat Virginia Raggi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Proiectul curajos prin care preoţii ortodocşi îşi asumă misiunea de reintegrare a celor eliberaţi din puşcării

Fetiţă violată de nenumărate ori de bunicul vitreg. Şi-a făcut curaj să le spună părinţilor după patru ani de agresiuni sexuale

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite