Româncă, amendată cu 7.000 de euro în Italia. Circula cu o bicicletă cu 50 de kilometri pe oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicleta modificată confiscată de poliţiştii italieni FOTO Fadda
Bicicleta modificată confiscată de poliţiştii italieni FOTO Fadda

O femeie de 55 de ani din România i-a lăsat mască pe poliţiştii italieni, după ce agenţii au descoperit că aceasta ”gonea” pe stradă cu o bicicletă modificată, ce semăna mai degrabă cu o motocicletă.

O româncă de 55 de ani a fost amendată cu 7.000 de euro în localitatea italiană Creazzo, din provincia Vicenza. Agenţii au oprit-o pentru că circula cu 50 de kilometri cu ceea ce părea o bicicletă, dar care fusese modificată şi era acum o motocicletă.

După primele verificări, s-a descoperit că, pe cadrul unei vechi mountain bike remodelat, a fost montat un sistem electric pentru a transforma bicicleta normală într-una electrică. În coşul poziţionat în spatele scaunului a fost instalat un transformator care, printr-un fir, a fost conectat la o baterie.

Acceleraţia şi un mecanism rudimentar pentru schimbarea vitezelor au fost instalate pe ghidon, care conţinea, de asemenea, un contor de parcurs, care indica că românca parcursese deja 70 de kimometri.

Bicicletă cu trei trepte de viteză

Vehiculul a fost transportat de poliţiştii italieni la un atelier specializat care, în urma verificărilor, a confirmat  că bicicleta suferise modificări substanţiale.  Bicicleta avea trei trepte de viteză şi îi permitea proprietarei din România să atingă şi 53 de kilometri pe oră.

În contrapondere, frânele nu fuseseră adaptate la noul vehicul, fiind păstrate frânele unei biciclete normale. Când agenţii i-au cerut proprietarei explicaţii, aceasta s-a arătat foarte surprinsă de faptul că fusese oprită.

„Este o bicicletă electrică normală, ca atâtea pe care le vedeţi în jur”, a spus ea. Vehiculul a fost confiscat de agenţii italieni, care au amendat-o pe româncă pentru conducere fără permis, conducere a unui vehicul fără asigurare, fără plăcuţă de înmatriculare şi neutilizarea căştii de protecţie. În total, este vorba de 7.000 de euro.

Poliţiştii italieni îl caută acum şi pe cel care a operat modificările amintite la bicicletă, ştiind că acestea sunt ilegale, scrie Il Giornale di Vicenza.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum a fost pus la punct de către poliţist un şofer care a aruncat un chiştoc pe stradă. Video viral pe TikTok

Amendă pentru parcare pe spaţiul verde, anulată de judecător: „Maşina pare mai degrabă parcată pe trotuar”

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite