Rezerviștii, chemați la unitățile militare. Amplu exercițiu de mobilizare în județele Galați și Brăila

0
Publicat:

Militarii rezerviști sunt chemați la unitățile militare pentru antrenament, inclusiv pentru trageri. Totul în cadrul unui amplu exercițiu de mobilizare al MApN, care se desfășoară săptămâna aceasta în județele Brăila și Galați.

Mai mulți militari rezerviști sunt chemați la unitățile militare pentru antrenament FOTO: MApN
Mai mulți militari rezerviști sunt chemați la unitățile militare pentru antrenament FOTO: MApN

Este vorba de Exercițiul MOBEX BR-GL-24, condus de Ministerul Apărării Naționale

„În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în perioada 8-12 aprilie 2024, în județul Galați va avea loc <Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare – MOBEX BR-GL-24>, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor”, a transmis Prefectura Galați.

Potrivit Prefecturii Galați, exercițiile de acest tip „se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora”.

Ce prevede programul militarilor rezerviști

Pe timpul antrenamentului, mai mulți militari rezerviști cu domiciliul în județul Galați, cuprinși în planurile de mobilizare, „vor fi chemați la unități militare în vederea efectuării unor activități specifice de pregătire”.

„În programul militarilor rezerviști este planificată o secvență de antrenament în Poligonul de tragere Smârdan, județul Galați, care va avea loc miercuri”, a mai precizat Prefectura Galați.

Exercițiul se desfășoară simultan în județele Brăila și Galați.

Poligonul de tragere Smârdan se află în partea de sud a judeţului Galaţi, la 15 kilometri de municipiul Galaţi. Acesta asigură cazarea pentru sute de militari, fiind omologat pentru exerciţii ale infanteriei, tancurilor, trupelor chimice, precum şi trageri ale aviaţiei. În ultimii ani, la Smârdan s-au derulat exerciţii militare multinaţionale de mare amploare.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite