REPORTAJ Ghenă de gunoi pe strada Olteniţei (Galerie Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bună bucată din stradă a fost invadată de resturi menajere, moloz din demolări şi PET-uri.Un adevărat focar de infecţie, spun oamenii revoltaţi, dar în realitate, tot ei sunt cei care îşi aruncă în plină stradă resturile.

Strada Olteniţei (fosta Balcic) este situată la zece minute de mers pe jos de Gară, Autogară şi de strada Domnească, una dintre cele mai importante artere ale Galaţiului. Aspectul pe care-l are însă, te duce cu gândul la un drum de ţară, uitat de lume. Strada nu este asfaltată, este plină de gropi şi băltoace. Şi asta nu e totul. Lipsiţi de noţiunile elementare de bun simţ şi civilizaţie, o parte dintre locatari aruncă resturile menajere la întâmplare, fără niciun fel de reţinere.

VEZI AICI GALERIE FOTO

image

Descarcă gunoiul în stradă

 „Aceste gunoaie sunt de foarte mult timp aici. Cei de la Ecosal vin şi le ridică o dată la câteva săptămâni, dar degeaba. În câteva zile gunoiul reapare la loc. Oamenii s-au obişnuit să-l arunce în stradă. Vin şi-l descarcă cu căruţa. Eu nu le pot face nimic.Poliţia şi Garda de Mediu trebuie să vină să-i amendeze”, ne-a spus Gheorghe Cotfară, 62 de ani.

Alt locatar, aceeaşi nemulţumire. „Plătim taxe şi impozite la Primărie, dar trăim exact ca la ţară. Strada este plină de boscheţi, nu vine nimeni să cureţe. Gunoiul nu este aruncat de noi. S-au făcut sesizări, dar nimeni nu ia nicio măsură”, spune si Emil Miron, 54 de ani.

Certaţi cu Legea

Directorul Ecosal spune că cei care aruncă gunoiul în stradă sunt oameni certaţi cu legea şi merită amenzi usturătoare."Asta e lipsă de civilizaţie! De ani de zile ridicăm gunoiul din acea zonă şi în urma noastră oamenii vin şi aruncă din nou. Este bătaie de joc”, a spus Ion Ionescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite