Raiul pescarilor. Ce planuri au autoritățile cu Lacul Zătun, locul de pescuit aflat lângă „intersecția” a trei țări

0
Publicat:

Cel mai cunoscut complex de agrement destinat pescuitului, din sudul Moldovei, se va dubla ca suprafață. La Balta Zătun se vor construi pontoane, foișoare, locuri de joacă pentru copii și spații de camping.

Balta Zătun, raiul pescarilor FOTO: ARHIVĂ
Balta Zătun, raiul pescarilor FOTO: ARHIVĂ

Complexul de Agrement Balta Zătun se află pe malul Dunării, la circa 10  km distanță de municipiul Galați. Este cea mai cunoscută bază de agrement pentru pescari, având un luciu de apă de 28 de ha în care se află diverse specii de pește, de la crap și caras până la știucă. Accesul se face pe E87 Galaţi-Giurgiuleşti. Se face dreapta după traversarea canalului de irigaţii şi se continuă pe şoseaua asfaltată (DJ 251E) de pe digul de apărare al Dunării.

Pentru că zona a devenit în ultimii ani atractivă, autoritățile au decis să dubleze suprafața. Consiliul Județean anunță vineri, 22 septembrie 2023, că echipele de constructori intervin atât la exterior, cât și la interior în cadrul lucrării privind extinderea complexului de agrement. Lucrarea a depășit termenul inițial de finalizare, deoarece firma care a câștigat licitația a intrat în faliment.

 Deja, la Zătun au fost ridicate mai multe spaţii de cazare din noua zonă de relaxare. Sunt unități de cazare mari, de peste 50 metri pătrați, cu baie şi bucătărie, spun reprezentanții Consiliului Județean Galați.

De asemenea, la Zătun se vor construi pontoane, foișoare, locuri de joacă pentru copii și spații de camping. Investiţia include şi realizarea instalaţiilor de apă, canalizare şi iluminat. Drumul spre complexul de agrement a fost complet modernizat anul trecut. 

Gicu Caraman, unul dintre cei mai cunoscuți pescari din Galați FOTO: Arhivă Personală
Gicu Caraman, unul dintre cei mai cunoscuți pescari din Galați FOTO: Arhivă Personală

„Extindem complexul de agrement cu peste 12.500 mp, zonă destinată relaxării în aer liber și pescuitului recreativ, cu 9 căsuțe, două foișoare de 14 persoane, un foișor de 30 de persoane, o căsuță de depozitare, un nou loc de joacă pentru copii și 5 pontoane pescărești.  În acest moment, pe șantierul complexului de agrement se lucrează atât la interior, cât și la exterior. Astfel, au loc lucrări de finisaje la construcții și instalații interioare. Totodată, a fost montat sistemul de irigații, se lucrează la aleile cu pavele înierbate și vor fi amenajate balansoarele”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați. 

Proiectul este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, iar valoarea totală a investiției este de peste 3 milioane de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite