Prima sancţiune în scandalul bulevardului al cărui asfalt a fost spart la trei zile după ce i s-a făcut inaugurarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii, în acţiune la spart asfalt proaspăt turnat FOTO GSDF
Muncitorii, în acţiune la spart asfalt proaspăt turnat FOTO GSDF

Dirigintele de şantier, care este angajat al Primăriei Galaţi, a fost propus comisiei de disciplină pentru diminuarea salariului cu 10 la sută pe trei luni. Motivul invocat de comisia de anchetă desemnată de primarul Ionuţ Pucheanu: proiectul de execuţie nu a fost respectat.

În urma scandalului provocat de faptul că asfaltul de pe strada Traian din Galaţi a fost spart la doar câteva zile după ce s-a făcut inaugurarea lucrării, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a sesizat Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei în vederea clarificării lucrurilor.

Clarificările erau cu atât mai necesare cu cât situaţia a provocat controverse aprinse. Pe de o parte, numeroşi locuitori ai oraşului acuzau municipalitatea de „incompetenţă”, „rea-credinţă” şi „prostie”, fiind de părere că muncitorii care au spart asfaltul, luni, 17 iulie, pentru a monta senzorii de asfalt (componente esenţiale ale sistemului de semaforizare inteligentă) au lucrat haotic, iresponsabil şi în bătaie de joc faţă de banul public.

Pe de altă parte, destul de mulţi gălăţeni s-au situat în tabăra adversă, susţinând că tehnologia de montare a senzorilor presupune, în toată lumea, mai întâi asfaltarea şi apoi spargerea asfaltului şi montarea echipamentelor.

În cele din urmă, primarul Pucheanu a anunţat că, de fapt, proiectul de execuţie prevedea montarea senzorilor şi apoi asfaltarea, lucru care nu a fost făcut, vina principală aparţinând dirigintelui de şantier desemnat de municipalite să se ocupe de respectarea tuturor aspectelor investiţiei.

Edilul şef a propus Comisiei de Disciplină sancţionarea dirigintelui de şantier cu tăierea a 10% din salariu pe trei luni. „Decizia aparţine comisiei de disciplină, care va analiza toată situaţia şi va dispune măsuri, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Eu, unul, nu mai sunt dispus să dau socoteală pentru nimeni. Nu mai admit nicio greşeală”, a declarat Pucheanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite