Premieră în serviciile publice din Galaţi. Programarea la Evidenţa Populaţiei se poate face online din 3 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Pe internet se pot face programări la biroul de primiri documente pentru toate operaţiunile desfăşurate de Evidenţa Populaţiei, cu excepţia schimbării domiciliului din străinătate în România.

Premieră în serviciile publice din Galaţi. Biroul de presă a Primăriei au anunţat că accesul cetăţenilor la ghişeul de primiri acte de la Evidenţa Persoanei se poate face şi pe bază de programare online, accesând site-ul https://buletine.primariagalati.ro, începând cu data de 3 septembrie 2018, „în vederea desfăşurării în condiţii optime a activităţii de lucru cu publicul şi totodată pentru a gestiona mai bine fluxul de persoane”.

Programarea online se adresează persoanelor care solicită act de identitate din următoarele motive: eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani; eliberarea primului act de identitate după împlinirea vârstei de 18 ani; eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a expirării celui anterior; eliberarea primului act de identitate ca urmare a pierderii/furtului/distrugerii/deteriorării celui anterior; eliberarea primului act de identitate ca urmare a schimbării domiciliului; eliberarea primului act de identitate ca urmare a schimbării numelui/prenumelui.

De asemenea, procedura este valabilă şi pentru: eliberarea primului act de identitate ca urmare a schimbării denumirii străzilor/renumerotării imobilelor; stabilirea reşedinţei; eliberarea cărţii de identitate provizorii pentru persoanele domiciliate în străinătate care locuiesc temporar în România; alte motive prevăzute de lege.

Nu se fac programări online doar pentru shimbarea domiciliului din străinătate în România.

Interesant este că site-ul a fost realizat de către societatea IV FUTURE şi nu a presupus costuri de execuţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite