Premieră: cursuri de blogger, vlogger şi influencer, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Dunărea de Jos din  Galaţi/Foto Facebook
Universitatea Dunărea de Jos din  Galaţi/Foto Facebook

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi va organiza, în premieră, cursuri de blogger, vlogger şi Influencer. Reprezentanţii instituţiei spun că mediul virtual este extrem de important şi trebuie să se adapteze în permanenţă cerinţelor pieţei.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii „Dunărea de Jos”, înfiinţarea cursurilor de blogger, vlogger, influencer a fost deja aprobată. Ele vor fi organizate în cadrul Departamentului de formare continuă şi transfer tehnologic. Studenţii interesaţi vor începe cursurile în semestrul al doilea, iar durata acestora va fi de aproximativ 40 de ore.

„Senatul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a aprobat, cu avizul CA, înfiinţarea şi planurile de învăţământ pentru cursurile de blogger, vlogger, influencer organizate în cadrul Departamentului de formare continuă şi transfer tehnologic”, a declarat pentru „Adevărul” dr. Alexandru Nechifor,  prorector şi purtător de cuvânt al Universităţii Dunărea de Jos.

„Ţinem să fim în pas cu modificările din societate”

Ideea de a înfiinţa cursuri de blogger, vlogger şi Influencer a venit deoarece sunt activităţi „la modă” în mediul online, fiind căutate de tot mai mulţi tineri. Ţinem să fim în pas cu modificările din societate şi să venim în întâmpinarea cererilor. Mediul virtual este, fără îndoială, la fel de important ca cel real în ultima perioadă, iar noi încercăm la nivelul Universităţii şi, mai ales la nivelul Departamentului de formare continuă şi transfer tehnologic, să ne adaptăm cerinţelor pieţei, aşa a venit şi ideea acestor cursuri. Avem specialişti în foarte multe domenii la nivelul Universităţii şi vrem să capacităm la maximum acest potenţial”, susţine dr. Alexandru Nechifor.

De asemenea, tot la Universitatea Dunărea de Jos, pentru prima dată, au fost înfiinţate şi cursuri de somelier, dar şi un program de educaţie digitală în învăţământul superior.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este una dintre instituţiile de învăţământ superior cu tradiţie din ţară, fiind şi cea mai mare din sud-estul ţării. Universitatea are 14 facultăţi şi 18.000 de studenţi şi cursanţi la toate formele de învăţământ.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Universitatea Stanford: Un medic gălăţean, printre cei mai influenţi oameni de ştiinţă din lume

Doctorand din Galaţi, ales între cei 200+  români extraordinari. A participat la programe educaţionale, de cercetare şi voluntariat în 28 de ţări, pe 5 continente

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite