Poliţia Locală Galaţi ameninţă cu amenzi mari partidele care nu respectă reglementările legate de afişajul electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum, doar două partide au obţinut avize pentru afişaj electoral. Foto: Adevărul
Până acum, doar două partide au obţinut avize pentru afişaj electoral. Foto: Adevărul

Cea mai mică amendă este de 500 lei, iar cea mai mare poate ajunge la 50.000 lei atunci când mijloacele de publicitate nu au aviz pentru publicitatea temporară sau nu nerespectă prevederile acestuia şi a documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării avizului.

Încă de la demararea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, pe data de 3 octombrie, Poliţia Locală urmăreşte modul în care factorii implicaţi, formaţiuni politice, susţinători şi reprezentanţii candidaţilor, respectă la nivelul municipiului Galaţi legea 185/2013, privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi prevederile Regulamentului privind publicitatea stradală.

„Nu ne dorim incidente şi încălcări ale prevederilor legale privind modul în care formatiunile politice sau reprezentanţii candidaţilor, vor face publicitate electorală. Toată lumea trebuie să înţeleagă că există reglementări clare care trebuie respectate. Cel mai important de ştiut, pentru cei implicaţi în campania electorala, este că toată publicitatea se face în baza unui aviz emis de catre autoritatea administratiei publice locale. Nimeni nu trebuie sa recurgă la alte metode, decât cele legale. În cazul în care se vor constata abateri, Poliţia Locală va aplica sancţiuni. Cea mai mică amendă este de 500 lei, iar cea mai mare poate ajunge la 50.000 lei”, a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiiei Locale Galaţi.

Pentru amplasarea mijloacelor de publicitate fară aviz pentru publicitatea temporară ori cu nerespectarea prevederilor acestuia şi a documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării avizului, precum şi montarea panourilor publicitare cu structură proprie şi elemente de susţinere care necesită fundatie pe trotuare cu laţime mai mică de 2,25m, amenda este de la 30.000 lei la 50.000 lei.

Nerespectarea de către proprietarii mijloacelor de publicitate a tipurilor şi dimensiunilor mijloacelor de publicitate admise, în conformitate cu prevederile regulamentelor locale privind amplasarea mijloacelor de publicitate, se amendează cu sume cuprinse între 30.000 lei şi 50.000 lei.

Amplasarea stălpilor pentru indicatoarele publicitare direcţionale şi a mijloacelor de publicitate temporară fără avizul autorităţilor publice locale sau în alte locuri decât cele precizate prin avizul pentru publicitate temporară, se sancţionează cu sume cuprinse între 15.000 lei şi 30.000 lei.

De asemnea amplasarea panourilor publicitare mobile sau a oricăror altor forme de reclamă, pe spaţiile de circulaţie pietonală cu o lăţime mai mică de 2,25 m, precum şi neexecutarea obligatoriu îngropat, respectiv sub cota suprafeţei solului/trotuarului, până la nivelul solului a elementelor de fundare/ancorare necesare asigurării stabilităţii panoului de reclamă publicitară, se sanctioneaza tot cu sume de la 15.000 lei la 30.000 lei.

Folosirea mijloacelor de publicitate sonore care pot tulbura liniştea publică, a vehiculelor publicitare care nu au obţinut aviz pentru publicitate temporară sau a mijloacelor de publicitate luminoasă care pot perturba traficul auto şi pietonal, se amendează cu sume cuprinse între 10.000 lei şi 15.000 lei.
Amplasarea afişelor publicitare şi a anunţurilor de mică publicitate în alte locuri decât pe panourile special destinate acestora, se sancţionează de asemenea cu amendă de la 500 lei la 5.000 lei. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite