Ploaie de amenzi pentru gălăţenii care au tulburat ordinea şi liniştea publică. Spărgătorii de seminţe au fost puşi de poliţişti să cureţe străzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, efective de poliţişti locali din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă şi de la Secţiile de Poliţie Locală, au acţionat pe timp de noapte în mai multe zone ale municipiului Galaţi. În urma acestor acţiuni, zeci de persoane care au încălcat legea au fost avertizate ori sancţionate de oamenii legii.

În weekend, poliţiştii locali au desfăşurat misiuni pe linia depistării persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, dar şi a găsirii elementelor infracţionale. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, zece tineri gălăgioşi, care se aflau pe strada Lebedei, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 2.000 de lei.

La scurt timp, oamenii legii au sancţionat alte două persoane care consumau băuturi alcoolice pe strada Milcov, amenda fiind de 200 de lei. În aceeaşi zonă se mai aflau şi două tinere care consumau seminţe şi aruncau cojile şi ambalajele pe trotuar, în faţa unui bloc. Pe numele lor, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Locală au dat amenzi în valoare de 100 de lei.

Şi pe strada Camil Ressu a fost nevoie de intervenţia oamenilor legii. Aici, cinci tineri gălăţeni consumau băuturi alcoolice şi foloseau un televizor, amplasat pe trotuar, pentru a viziona meciul de fotbal.

„Persoanele depistate au fost controlate corporal sumar, de către poliţiştii locali de la echipajul de intervenţie rapidă şi sancţionaţi contravenţional conform Legii 61/1991, cu amendă de 3.000 lei. În intervalul 01 – 03 iulie 2016, în urma acestor acţiuni, poliţiştii au legitimat un număr de 92 persoane, alte 57 au fost avertizate verbal iar 23 persoane au fost sancţionate contravenţional. De asemenea, poliţiştii locali au verificat un număr de 12 autoturisme, iar 16 grupuri au fost dispersate, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 8.200 lei”, a explicat Aurelia Bogatu Matei, purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi.    

Spărgătorii de seminţe au fost puşi de poliţişti să cureţe străzile Galaţiului

Pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, de la începutul anului 2016 şi până în prezent, poliţiştii locali au aplicat aproximativ 300 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind suma de 91.000 lei. Amenzile au fost date persoanelor care au tulburat ordinea şi liniştea publica atât pe timp de zi cât şi pe timp de noaptea.


Unul din tinerii care au fost puşi de poliţişti să cureţe strada FOTO Poliţia Locală Galaţi

image

De asemenea, un număr important de sancţiuni, 770, au fost aplicate persoanelor care au consumat băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate. În aceste cazuri valoarea amenzilor se ridică la 85.120 lei.

Spărgătorii de seminţe au fost puşi de poliţişti să cureţe străzile Galaţiului (2)


Reamintim faptul că, pe raza teritorială a fiecărei Secţii de Poliţie Locală, sunt unele zone vulnerabile, acolo unde de mai multe ori, au fost aplicate sancţiuni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi consum de băuturi alcoolice. Este vorba despre Zona Parc Spicu, zona P-uri (Secţia 1); Ţiglina 1 – Parc Vip, zona A-urilor, trecere Bac, str. Ghe. Doja, Regiment 11 Siret (Secţia 2); Micro 19 - capăt troleu, Parc Turn TV, str. Oţelarilor, Micro 17, str. Oltului, Aleea Comerţului (Secţia 3); Micro 39, Micro 40, IC Frimu, str. Aurel Vlaicu, str. 1 Decembrie 1918 (Secţia 4); Grădina Publică, Campus Studenţesc, Piaţa Centrală (Secţia 5).
 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite