Ploaia torenţială a făcut ravagii la Smârdan, joi seară. Mai multe case şi drumuri au fost afectate de şuvoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, ploaia însoţită de grindină a fost puternică, undeva între 35 şi 40 de litri pe metru pătrat în interval de mai puţin de o oră. Curţile din partea joasă a satului s-au umplut de apă pe fondul faptul că şuvoaiele s-au scurs de pe versanţi. În unele locuri, apa a ajuns şi la o jumătate de metru.

Deşi în aparenţă codul portocaliu anunţat în premieră, joi seară, prin sistemul RoAlert, în sudul judeţului Galaţi a fost mai degrabă o alarmă falsă (în municipiu a fost doar o ploaie slabă), au existat zone în care vremea a făcut ravagii.

În localitatea Smârdan, spre exemplu (aflată la câţiva kilometri de Galaţi), timp de o oră (aproximativ între 17,30-18,30) a plouat torenţial şi a căzut şi grindina.  Apa mâloasă a intrat în dispensarul din sat, într-un magazin, în câteva curţi şi case, dar şi pe stadionul localităţii.

A căzut şi grindină, dar nu a făcut pagube mari deoarece a fost de dimensiune mică şi medie. „Intervenim cu motopompe pentru a scoate apa din casele şi curţile localnicilor, a fost evacuată apa şi din dispensar “, a declarat lt.col. Eugen Chiriţă, de la ISU Galaţi. 

Apa s-a adunat mai ales în zona joasă a localităţii, deoarece şuvoialele au adus-o de pe dealurile de lângă sat. În unele zone apa a atins şi o jumătate de metru, însă în clădirile inundate nu a depăşit 10-15 centimetri. Au fost afectate de torenţi şi mai multe drumuri şi podeţe. O mare cantitate de nămol a ajuns în curţile oamenilor. Pagubele urmează să fie estimate în perioada următoare.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite