Plaja Dunărea aşteaptă investitorii. Niciun om de afaceri nu s-a arătat interesat să participe la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urmă cu un an, Plaja Dunărea a fost închisă din cauza neregulilor găsite de DSP Galaţi. Foto: Adevărul
În urmă cu un an, Plaja Dunărea a fost închisă din cauza neregulilor găsite de DSP Galaţi. Foto: Adevărul

După o vară fierbinte, în care gălăţenilor nu li s-a pus la dispoziţie niciun loc de îmbăiere, soarta Plajei Dunărea este în continuare sub semnul întrebării. Şi asta deoarece niciun om de afaceri nu s-a arătat interesat să liciteze pentru aceasta.

Dacă în anii anteriori, pe Plaja Dunărea se distrau sute de gălăţeni, vara aceasta a fost pustie, iar oamenii s-au văzut nevoiţi să se bronzeze în parcul de lângă Turnul de Televiziune. Aceştia consideră că preţurile practicate la ştrandurile private au fost inaccesibile.  

„Nu toţi ne permitem să mergem la locurile de agrement private. Păcat de oraşul ăsta, e greu aici. Nici pe copii nu avem unde să îi ducem. Nici măcar nu avem unde să ne răcorim. Obişnuiam să merg la plajă în verile trecute, intram şi în apă”, ne-a povestit o gălăţeancă.

Pentru ca lucrurile să reintre în normal, autorităţile locale au găsit ca şi soluţie concesionarea plajei unui om de afaceri care să modernizeze Plaja Dunărea. Însă licitaţia care ar fi trebuit să aibă loc în această săptămână a fost amânată deoarece nimeni nu s-a arătat interesat să investască aici.

Conform proiectului de hotărâte, preţul de pornire a licitaţiei reprezintă limita minimă a preţului concesiunii, stabilită la 25.277 de lei pe lună.

Plaja Dunărea a fost închisă în toamna anului trecut şi era singurul loc public unde gălăţenii puteau să se bronzeze.

În această vară, şi lacul Vânători a fost, la rândul său, repetent la capitolul igienă şi siguranţă, iar Lacul Zătun se află în plin proces de modernizare.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite