Peste 70 – 100 de ani nu vom mai avea agricultură la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este previziunea sumbră făcută de inspectorul şef al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Liviu Baltagă. Eroziunea terenurilor este cea care va duce la nenorocire.

Reprezentanţii ANIF Galaţi trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte viitorul agriculturii gălăţene. Una dintre cele mai mari probleme este reprezentată eroziunea solului, lucru la care oamenii au contribuit din plin.
 
„Acum nu se ţine cont de ce se seamănă şi unde. Ar trebui să existe arătură pe curba de nivel sau sisteme de cultură pe fâşii sau pe terase. Nu mai zic de tipul plantaţiei, păioase sau prăşitoare. Nu se ţine cont de nimic şi toate astea duc la eroziunea solului”, spune Liviu Baltagă, inspector şef ANIF Galaţi.

Aşezarea culturilor este iar un motiv demn de luat în seamă. „După 1990 s-au dat terenurile deal – vale. Cum să-l convingi pe om că aici pe panta asta nu este bine să însămânţezi o anumită plantă. E terenul lui şi face ce vrea. Cum să aducem îmbunătăţiri funciare dacă omul pune cinci ani la rând plante prăşitoare pe un teren în pantă şi la un moment dat totul o ia la vale. O să ne trezim în 70 – 100 de ani că nu vom mai avea agricultură. Vom fi într-o zonă deşertificată”, mai spune inspectorul şef al ANIF.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite