Pericole la tot pasul: 95% din drumurile judeţene nu au marcaje rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcaje rutiere din Iaşi

Caz de cartea recordurilor la Galaţi: doar 50 de km de drum din cei peste 800 câţi are judeţul Galaţi au marcaje rutiere conforme cu legislaţia în vigoare! În aceste condiţii şoferii, pietonii şi în general toţi călătorii sunt în mare pericol.

Este incredibil cum doar un singur trosnson rutier, cuprins între Galaţi şi Costache Negri (DJ 251), se prezintă în condiţii normale din punct de vedere al marcajelor rutiere. Cu excepţia acestuia, potrivit Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, „pe întreaga reţea de drumuri judeţene se impune refacerea marcajelor rutiere orizontale. Mai mult, lipseşte sau este degradată semnalizarea rutieră verticală, însă pentru a se identifica o situaţie reală se impune efectuarea unei revizii împreună cu administratorul drumului pentru formularea propunerilor de remediere", au precizat reprezentanţii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Galaţi.

Administratorii drumului spun că din 2012, de când au montat semnalizarea rutieră pe verticală pe toate drumurile judeţene, aceasta a fost furată sistematic. "Semnalizarea rutieră verticală a fost amenajată şi montată în anul 2012 în tot judeţul Galaţi. De atunci, şi până acum, o treime dintre aceste semne au fost furate. Se vede cum sunt tăiate şi ar trebui să se urmărească şi acest aspect. Referitor la semnalizarea rutieră orizontală, menţionez că în anul 2012 s-au alocat, în două rânduri, 80.000 de lei, respectiv, 385.000 de lei, pentru realizarea de marcaje orizontale în judeţul Galaţi şi, în urma unei expertize tehnice, am constatat că nu există nici urmă de marcaje. Acest document, împreună cu nouă drumuri judeţene, sunt înaintate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi”, a declarat şeful serviciului Drumuri din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi, Nicu Năvădaru în cadrul unei şedinţe de Dialog Social. 

Pe fir a intrat şi Prefectura Galaţi. Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol a întrebat CJ Galaţi câţi bani au fost alocaţi până acum pentru refacerea acestor indicatoare şi răspunsul a fost unul sec: „Nu sunt bani”. "La finele anului, am prevăzut în buget bani pentru activitatea de marcaj pentru siguranţa circulaţiei rutiere, dar nu au fost bani. Acum se prevede o rectificare bugetară în care, iarăşi, am prevăzut o sumă pentru acest lucru", a spus reprezentantul CJ. Prefectul Dorin Otrocol a solicitat, printre altele, Inspectoratului de Poliţie Judeţean să îşi facă treaba şi să-i amendeze pe administratorii drumurilor care nu respectă legea şi nu îşi fac datoria.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite