Patru kilometri prin viscol şi ger, calvarul unor oameni din Galaţi: „Asta e treaba, trebuie să ne ducem la serviciu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Hărăpeanu, un localnic din Galaţi care este nevoit să meargă kilometri întregi prin ger
Radu Hărăpeanu, un localnic din Galaţi care este nevoit să meargă kilometri întregi prin ger

Sute de oameni din judeţele din sud-estul României sunt nevoiţi să parcurgă distanţe mari, mergând pe jos prin viscol şi ger, după închiderea mai multor drumuri naţionale.

„Drumul dintre Galaţi şi Bârlad, DN24D, este blocat din cauza nămeţilor şi a viscolului foarte puternic. Vă recomandăm să folosiţi ruta ocolitoare pe la Şendreni – Tecuci, DN25!“. Prin acest avertisment sunt opriţi toţi şoferii care ajung cu maşina la intersecţia cu drumul naţional 24D din Galaţi.

"Păi mă întorc acuma pe la Tecuci, ce să fac acuma, dacă e drumul cum e. Trebuie să ajung acasă, în Bârlad," ne-a declarat un şofer.

Altul s-a arătat dezamăgit că nu poate admira Pădurea Gârboavele, odată cu prima zăpadă serioasă: "îmi doream doar să mă plimb până la Gârboavele, renunţ la idee".

Măsura închiderii drumul naţional 24D a fost preventivă. Conform maiorului Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi, "nu au fost probleme dar utilajele nu mai fac faţă şi s-a luat această decizie. Rămâne în continuare deschis pentru maşinile care asigură intervenţia în situaţiile de urgenţă".

În aceste condiţii, cei aflaţi în comune de pe raza drumului închis au luat-o la pas, pe viscol. Este şi cazul lui Radu Hărăpeanu, în vârstă de 59 de ani, care s-a văzut nevoit să înfrunte vântul puternic pentru a ajunge la locul de muncă.

"S-au închis drumurile, doamnă, ce să le facem? Asta e treaba, trebuie să ne ducem la serviciu. Merg pe jos 4 kilometri, pe viscolul ăsta şi dimineaţa şi seara", ne-a recunoscut domnul Radu.

Echipajele ISU au intervenit în acest caz pentru a-l duce cu maşina până la destinaţie. "E destul de periculos să meargă pe jos, e şi în vârstă. Îl ducem noi până la destinaţie", ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, reprezentant ISU. Drumul naţional 24D este singurul drum închis din judeţul Galaţi. 

Şcolile din Galaţi vor rămâne închise în mediul rural în cursul zilei de luni, 18 ianuarie. 120 de şcoli nu-şi vor deschide porţile. Vor ţine cursuri doar unităţile de învăţământ din municipile Galaţi şi Tecuci, dar şi în oraşele Târgu Bujor şi Bereşti.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite