„Orășelul lui Moș Crăciun”, patinoar în aer liber și concurs de împodobit brazii la Galați

0
0

Spectacole, patinoar în aer liber, carusel, târguri tradiționale, concurs de împodobit brazi, paradă militară, întâlniri cu Moș Crăciun, sunt principalele evenimente care vor avea loc de sărbători, în centrul Galațiului.

Galațiul, pregătit pentru sărbători FOTO: Primăria Galați
Galațiul, pregătit pentru sărbători FOTO: Primăria Galați

Târgul de „Sfântul Apostol Andrei” se va desfășura în perioada 30 noiembrie-4 decembrie, în Grădina Publică. Evenimentul este prilejuit de sărbătoarea închinată ocrotitorului spiritual al orașului și marchează trecerea către sezonul sărbătorilor de iarnă. Tot de Sf. Andrei, mii de beculeţe vor fi aprinse pe străzile oraşului, iar parcurile au fost împodobite cu obiecte ornamentale de Crăciun: brazi, moşi crăciun, spiriduşi, îngeraşi decorativi.

„Atmosfera tradiţională românească va fi întreținută de 35 de artizani şi meşteri populari specializaţi în olărit, confecționarea iilor, a lumânărilor, a lânei împâslite, aranjamente florale, pictură naivă, pielărie şi cojocărie, cioplirea lemnului, sculptura icoanelor, accesorii şi costume populare. Mai mult, în fiecare seară vor fi spectacole de muzică populară”, a anunțat Primăria Galați.

Pentru acest eveniment, în urma licitației publice, Primăria municipiului Galați va aloca suma de 109.900 de lei, oferta declarată câștigătoare fiind cea depusă de către firma Procesor Tech.

„Orășelul lui Moș Crăciun”, în centrul Galațiului

„Orășelul lui Moș Crăciun” se va desfășura în perioada 30 noiembrie-27 ianuarie 2023 în centrul orașului, în zona „Spicu”. Vor fi o serie de activităţi atractive care celebrează Crăciunul.

„Vor fi activități distractive pentru copii (carusel, maşinuţe electrice, Atelierul lui Moș Crăciun, patinoar, concurs de împodobit brazii etc.), gustări tradiționale și daruri de sărbători. Iar de Anul Nou va fi un show festiv. Pentru acest eveniment, în urma licitației publice, Primăria municipiului Galați va aloca suma de 180.000 de lei, oferta declarată câștigătoare fiind cea depusă de către firma Autentic Tehnology & Events”, a transmis Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Parada militară de 1 Decembrie

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi organizată o paradă militară, precum și momente artistice pe Bulevardul Brăilei, în zona parcului din Țiglina.

„Programul manifestărilor cuprinde Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală, ceremonial militar și religios la Mausoleul Eroilor, precum și defilarea cu trupe și tehnică militară pe strada Brăilei, zona Țiglina (Arcada)”, au anunțat reprezentanții Primăriei Galați.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite