Omul de afaceri Mihai Măncilă a câştigat alegerile parţiale şi este noul primar al comunei Pechea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Măncilă Foto: arhivă
Mihai Măncilă Foto: arhivă

Administraţia acestei localităţi a fost adjudecată fără drept de apel de PPDD având în vedere că, după ce vechiul edil, membru al acestui partid, a devenit senator, în locul lui se instalează în fotoliul de primar tot un ppdd-ist

Conform anunţului Biroului Electoral de Circumscripţie Pechea, în urma exprimării opţiunii electorale a 1.770 de alegători (38,82%), Mihai Măncilă, candidatul PPDD îi va succeda în fotoliul de primar al comunei lui Marin Nicolae (PPDD) care a devenit senator.

Au fost exprimate în total 4.599 de voturi valabile.

După numărul de voturi obţinute, următorii clasaţi la finele cursei electorale sunt: Iancu Boldea (PNL), cu  26,73% din  sufragii, Marin Meca (PDL), cu  25,37% din voturi şi Vasile Manea (PER) care a mai fost primar al comunei între anii 2000- 2008, din partea PSD.

Prezenţa la vot a fost de 51,1%. Alegerile au decurs fără incidente majore.

Alegerea lui Mihai Măncilă nu este surprinzătoare având în vedere că a creat 130 de locuri de muncă în comuna sa natală.

Timp de un deceniu, soţii Măncilă au lucrat în Italia, până în 2007, când s-au întors acasă, la Pechea, şi au înfiinţat o făbricuţă în care asamblează componente electrice (motoraşe) pentru industria auto. Principalii beneficiari ai acestora sunt constructori de maşini din Italia şi Polonia.

Demonstrându-le consătenilor săi că este capabil să dezvolte o afacere chiar şi în vremuri de criză, Mihai  Măncilă le-a câştigat încrederea. Aşadar cei 1700 de pecheni care l-au votat au făcut-o convinşi că, şi pentru comuna lor, noul primar poate face multe lucruri bune.


 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite