O nouă metodă de înşelătorie face victime în rândul persoanelor vârstnice din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un septuagenar a rămas fără 200 de lei după ce o femeie necunoscută a pretins că fiica lui are nevoie de această sumă pentru a-şi cumpăra brânză, iar un alt pensionar era pe punctul de a rămâne fără aceeaşi sumă de bani. Acesta a fost ţinta unui alt bărbat care încerca să îi vândă un aşa-zis curcan. După ce ar fi primit banii însă, hoţul s-ar fi făcut nevăzut.

Nicolae Odobaş a rămas fără două sute de lei după ce o femeie necunoscută a convins-o pe soţia sa să îi dea această sumă pentru ca fiica lor să achite cinci kilograme de brânză. Septuagenara a fost abordată de cea care le-a pretins bani, chiar în faţa blocului. Femeia a invitat-o pe necunoscută în apartament şi apoi i-a dat banii ceruţi de aceasta.

„Eram în pijamale, făceam integrame în dormitor. Când am venit aici era o ţigancă şi spunea că a vorbit cu Alina (n.r. fiica soţilor Odobaş) să îi aducă cinci kilograme de brânză. Parcă mi-a luat şi mie minţile”, spune Nicolae Odobaş.

Bărbatul povesteşte că nu este pentru prima data când el şi soţia sa sunt ţintele hoţilor. 

„Am mai avut probleme şi cu metoda <<accidentul>> şi era să o păţesc. Parcă m-am zăpăcit şi eu aşa. I-am zis că aş mai lua şi eu trei kilograme de brânză, ca să le dau şi foştilor mei colegi de muncă. Şi a venit la mine să îi dau banii, am luat 200 de lei şi i-am spus că vreau în total 8 kilograme. Apoi mi-a spus că are şi pulpe de pasăre şi ouă de ţară, dar i-am zis că nu am nevoie. Am calculat că trebuie să îi dau 120 de lei şi să îmi aducă un rest de 80 de lei. I-am dat 200 de lei şi a plecat. Eram îmbrăcat în pijamale, că altfel mă duceam eu. A plecat şi nu s-a mai întors. Am văzut-o pe geam cum se îndrepta spre Brăilei şi se tot uita în urmă, îi era probabil teamă să nu mă duc după ea”, mai spune bărbatul. 

Nicolae Odobaş mărturiseşte că a încercat să îşi sune fiica, dar aceasta nu a putut fi contactată imediat pe telefonul mobil. Mai târziu, septuagenarul a reuşit să vărbească cu aceasta şi a realizat în ce capcană a picat. Alina, fiica soţilor Odobaş se afla la Braşov în momentul în care părinţii ei au fost înşelaţi, iar aceasta a sunat imediat la Poliţie. 

image

Un alt pensionar a fost la rândul său ţinta unui bărbat necunoscut, care a încercat să îl înşele. 

„Prima dată m-a întrebat dacă cunosc un instalator, i-am zis că nu şi a dat să plece. S-a oprit şi mi-a spus că ne cunoaştem, m-a întrebat dacă am lucrat ca şofer. Tipul era bine informat. Mi-a zis că şi el a fost şofer de autobuz, ştia şi că m-am pensionat. A vrut să îmi câştige încrederea. Când să plece, m-a întrebat dacă vreau să cumpăr un curcan, pentru mine preţul era de 300 de lei”, spune Petrică Chriţă.

Pentru că în acel moment omul nostru nu avea bani, i-a zis necunoscutului să revină spre seară. Când s-a întors, i-a spus că nu a făcut rost de bani. 

„A venit şi a treia oară. Nici acum nu aveam banii, dar i-am zis că am găsit pe cineva cu care să cumpăr curcanul, că eu nu aveam ce să fac cu 30 de kilograme de carne. Mi-a zis să iau două sacoşe, tranzacţia se făcea la colţul blocului, mi-a zis să îi dau banii pe care îi aveam la mine, adică peste 200 de lei. Am refuzat, pentru că nu vedeam marfa. Mi-a reproşat că nu am încredere în el şi pentru treaba asta eu m-am cam supărat şi a plecat. Mi-am dat seama că este un escroc, că-mi lua banii şi pleca. Eu l-am reţinut, îl recunosc din 50.000 de inşi. Era brunet, cu ochii albaştri şi purta o şapcă.”

De atunci, bărbatul s-a făcut nevăzut. „Dacă mai vine îi deschid poarta asta, îl bag înăuntru şi chem poliţia. Dar nu a mai venit, şi-a dat seama că nu are pe cine să înşele. Nimeni să nu plece urechea la un asemenea individ”, povesteşte Petrică Chiriţă.  

image

Poliţiştii au intrat pe fir şi le cer vârstnicilor din Galaţi să fie mai prudenţi câd intră în contact cu persoane necunoscute.

„Poliţiştii gălăţeni le recomandă persoanelor în vârstă să manifeste mai multă prudenţă atunci când sunt contactate de persoane necunoscute care le cer diverse sume de bani în schimbul unor servicii”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite