O gălăţeancă a depus acte false la APIA ca să obţină peste 70.000 de lei din fonduri nerambursabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Procurorii DNA Galaţi au trimis în judecată o femeie, referent la primăria comunei Vârlezi, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, şi fals material în înscrisuri oficiale.

Conform procurorilor DNA Galaţi, în perioada 2015-2019, Patriche Didina, referent la primăria comunei Vîrlezi, judeţul Galaţi, ar fi depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false şi inexacte, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pentru o suprafaţă de 14,95 hectare teren agricol, deşi în realitate aceasta ar fi folosit o suprafaţă de doar 6,55 ha.

”Unul dintre documentele folosite în cadrul campaniei agricole din 2015 ar fi fost falsificat de inculpată prin înscrierea unei suprafeţe mai mari decât cea real atestată la nivelul primăriei comunei Vîrlezi”, susţin procurorii anticorupţie.

Prin aceste demersuri, Patriche Didina ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 71.920 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit acum parte civilă în dosarul penal.

DNA Galaţi a instituit o poprire asigurătorie asupra salariului încasat de femeie de la  Primăria comunei Vîrlezi în vederea recuperării prejudiciului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite