Moment special pentru două familii cu câte 10 copii fiecare, din Nicoreşti. „Am văzut pentru prima oară vapoare!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistaţi de preoţi şi de părinţi, copiii şi-au ales cele necesare FOTO Costiuc Petrică
Asistaţi de preoţi şi de părinţi, copiii şi-au ales cele necesare FOTO Costiuc Petrică

Familiile respective (din cătunele Mălureni şi Piscul Corbului) au fost aduse la Galaţi de către preoţii din localitate, fiind alături de Arhiepiscopul Dunării Jos la o ceremonie specială prin care acesta sărbătorea 30 de ani demnitate arhierească.

Zi specială pentru două familii cu câte 10 copii fiecare, din satele Mălureni şi Piscul Corbului ale comunei Nicoreşti. Ele au fost invitate (cu câteva zile înainte de instituirea măsurilor speciale de combatere a epidemiei de coronavirus) de Arhiepiscopul Dunării de Jos la un moment special al eparhiei, apoi au fost duse să viziteze oraşul Galaţi şi au primit din partea preoţilor daruri constând în haine  şi încălţăminte.

Evenimentul se înscrie în contextul numeroaselor manifestări organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru a marca anul 2020 drept an omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor, prilej cu care familiile numeroase sunt ajutate şi încurajate.

De altfel, toate familiile cu 10 sau mai mulţi copii vor fi invitate la întâlnire speciale cu slujitorii Bisericii, iar preoţii din judeţele Galaţi şi Brăila şi-au propus să fie naşi de botez (cu toate îndatoririle aferente conform tradiţiei) pentru fiecare al treilea copil nou-născut, protopopii pentru fiecare al patrulea, iar Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian pentru fiecare al cincilea.

Revenind la cele două familii din Mălureni şi Piscul Corbului, comuna Nicoreşti, care au câte zece copii, acestea au participat la Galaţi la sărbătoarea prilejuită de împlinirea a 30 de ani de slujire arhierească a Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La sfârşitul slujbei, cele două mame şi copiii lor, au fost apreciaţi de Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, pentru frumuseţea creşterii copiilor şi sacrificiul familiei creştine astăzi.

În continuare, oaspeţii din Nicoreşti au mers la Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde s-au închinat şi au participat la slujba de Te Deum, oficiată de Preasfinţitul Parinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, pentru cei 30 de ani de slujire în demnitatea arhierească a chiriarhului Dunării de Jos.

După slujba din Catedrală, cele două familii au luat masa la Centrul eparhial, după care au mers la gara CFR şi pe Faleza Dunării, având în vedere că unii dintre copii nu mai văzuseră până acum un tren sau un vapor. „Am văzut pentru prima oară vapoare! Nu credeam că-s aşa de mari!”, a mărturisit, emoţionat, unul dintre copii.

Ziua a continuat cu vizita de la Spitalul de Copii „Sfântul Ioan” din Galaţi, pentru a se întâlni cu Andrei (cel mai mic vlăstar al familiei din Mălureni), pentru a-i aduce câteva lucruri de care avea nevoie.

După plecarea de la spital, cele două familii au fost duse la un magazin cu produse vestimentare şi cu încălţăminte pentru a li se cumpăra cele necesare celor 20 de copii. Produsele alese cu mare atenţie au fost plătite de protoieriile Tecuci şi Nicoreşti. 

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite