Arhiepiscopia Dunării de Jos: „Programul caritabil tradiţional de Paşti va fi axat pe produse de igienă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura vine în contextul epidemiei de coronavirus. Arhiepiscopia Dunării de Jos, împreună cu parohiile din judeţele Galaţi şi Brăila, a alocat pentru cumpărarea produselor de igienă care să fie distribuite persoanelor nevoiaşe suma de 140.000 de lei.

La recomandarea Ministerului Sănătăţii şi având în vedere pandemia de coronavirus, Arhiepiscopia Dunării de Jos a decis să îşi transforme programul tradiţional al Arhiepiscopiei „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ în „Proiect eparhial – sprijin concret pentru igienă în familiile nevoiaşe din Arhiepiscopia Dunării de Jos“.

Astfel, conform unui comunicat al Arhiepiscopiei, „preoţii şi credincioşii din comunităţile Eparhiei Dunării de Jos, sunt rugaţi să unească în Postul Sfintelor Paşti evlavia, grija sporită pentru igienă şi filantropie. Se vor distribui pachete complete cu materiale de igienă, aşa cum suntem consiliaţi de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, toată săptămâna de la Duminica Sf. Grigorie Palama la Duminica Sfintei Cruci”. 

Suma necesară programului a fost estimată la aproximativ 140.000 lei este şi este dăruită de Centrul Eparhial, de Protoierii, de parohii, de mănăstiri şi de centrele sociale ale Bisericii Ortodoxe din judeţele Galaţi şi Brăila. „Mulţumim şi celor ce se vor alătura la programul nostru eparhial, voluntarii sănătăţii sufleteşti şi trupeşti, în călătoria noastră spre Sfânta Înviere”, a mai transmis.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite