Misterul morţii bebeluşilor gemeni găsiţi în frigider. Tatăl va fi trimis în judecată pentru moartea mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Constantin Ghidionescu Foto: arhivă Adevărul
Aurelian Constantin Ghidionescu Foto: arhivă Adevărul

La mai bine de doi ani de la uciderea prin înecare a doi copii gemeni, procurorii încă lucrează la acest caz. Tatăl micuţilor va fi trimis în judecată, deocamdată, pentru că şi-a lăsat soţia să sângereze până a murit.

Cercetările în cazul gemenilor ucişi la Galaţi acum mai bine de doi ani avansează greu. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Liliana Istrate, ne-a declarat că procurorul de caz a trimis o serie de acte medicale la IML Iaşi pentru avizare, urmând ca o comisie medico-legală să răspundă şi la o serie de întrebări ce privesc condiţiile în care au murit gemenii, astfel încât să se ştie dacă tatăl acestora, Aurelian Constantin Ghidionescu, a avut vreo implicare în moartea micuţilor.

Între timp, a venit răspunsul de la IML, dar procurorii încă lucrează la rechizitoriu, singurul lucru cert fiind că tatăl gemenilor va fi trimis în judecată pentru omor prin imprudenţă, după ce şi-a lăsat soţia să sângereze până la moarte. Pe 13 martie 2016, un echipaj SMURD a intervenit la un caz de stop cardiorespirator la o locuinţă de pe strada Tecuci din Galaţi, iar la faţa locului a descoperit doi copii gemeni decedaţi, bănuindu-se atunci că ar fi fost introduşi în frigider de către mamă, care abia îi născuse. Tot atunci a fost găsită în locuinţă şi mama, care se afla în stop cardio-respirator, în urma unei hemoragii puternice, şi care nu a mai putut fi salvată.

Nici tatăl nu este exclus să fi avut vreo implicare în moartea gemenilor, însă până când procurorii nu se pronunţă, nu poate fi luată nicio măsură legală. În urma verificărilor, s-a stabilit că gemenii au fost ucişi prin înecare.

Procurorii ceruseră iniţial încarcerarea soţului femeii, Aurelian Constantin Ghidionescu, dar Curtea de Apel Galaţi a decis că soţul femeii decedate nu prezintă pericol social. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus prin ordonanţă extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor în ceea ce-l priveşte pe Aurelian Constantin Ghidionescu.

S-a reţinut faptul că, pe 13 martie 2016, observând starea de pericol în care se afla soţia sa, Mihaela Ghidionescu, produsă de pierderea masivă de sânge pe fondul unei naşteri neasistate, deşi avea obligaţia legală, bărbatul nu a anunţat timp de trei ore acest fapt autorităţilor.  

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite