Ministerul Educaţiei a decis: toţi solicitanţii din Galaţi vor primi bani de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii sunt foarte mulţumiţi de ajutorul de la stat. Foto: Adevărul
Elevii sunt foarte mulţumiţi de ajutorul de la stat. Foto: Adevărul

Toţi cei aproximativ 2.800 de elevi din Galaţi care şi-au depus dosare pentru a intra în programul guvernamental „Bani de liceu” vor primi acest sprijin financiar din partea statului. Lor li se adaugă alţi 300 de elevi care vor primi câte 200 de euro pentru achiziţionarea unor calculatoare.

Ajutorul, în cuantum de 180 de lei pe lună, se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, precum şi pe durata practicii în producţie. Anul acesta, în primele două săptămâni de şcoală şi-au depus dosare pentru a primi acest ajutor guvernamenta aproximativ 2.800 de elevi. Inspectoratul Şcolar a afişat deja rezultatele şi toţi cei 2.800 de solicitanţi sunt câştigători. 

„Este o bursă care poate fi decisivă atunci când este vorba de decizia unor elevi de a frecventa sau nu cursurile”, spune inspectorul general adjunct Diana Bulai.

În acest an a scăzut atât numărul solicitărilor pentru bani de liceu, cât şi cel a cererilor pentru programul „Euro 200”. Explicaţia ar putea fi faptul că populaţia şcolară este în scădere. Tinerii sunt mulţumiţi că primesc aceşti bani. Ei spun că-şi cumpără rechiziţi, cărţi şi chiar îmbrăcăminte. Mai mult, unii care stau în cămine, şi-au plătit şi o parte din taxa de cazare.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri