Militar român ucis de tanc în poligonul de la Smârdan. Cum s-a produs tragedia UPDATE

0
0
Plutonierul Sebastian şerban foto: MApN
Plutonierul Sebastian şerban foto: MApN

Un militar român a fost ucis în poligonul de la Smârdan, Galaţi, strivit de tanc. Soldatul, de 35 de ani, participa la un exerciţiu de instruire.

UPDATE: Conform MApN, plutonierul Sebastian Şerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi a decedat vineri, 18 martie, pe timpul activităţilor de instruire în cadrul unui exerciţiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi.

„Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mişcare şi una dintre laturile amplasamentului în care se găsea maşina de luptă. Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgenţă 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la faţa locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viaţa”, transmite MApN.

În acest moment, Poliţia Judiciară Galaţi efectuează cercetări la faţa locului, a fost înştiinţat Parchetul Militar Galaţi, iar la nivelul unităţii a fost numită o comisie condusă de şeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 şi era căsătorit.

UPDATE Premierul Nicolae Ciucă a transmis condoleanţe familiei: „Sunt alături de familia militarului care şi-a pierdut viaţa la Smârdan, pe timpul activităţii de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa la datorie. Transmit condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”

Militarul făcea parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi, unitate din componenţa Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” Focşani.

Încidentul ar fi avut loc în jurul orei 11.30, în poligonul de antrenamente de la Smârdan.

UPDATE: Ministerul Apărării Naţionale a confirmat decesul militarului. MApN va transmite în curând un comunicat oficial.

Un militar român, în vârstă de 36 de ani, a murit strivit de un tanc, în poligonul de la Smârdan.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri