Microbuzele şi autobuzele spre destinaţii din judeţ şi din ţară nu mai circulă deocamdată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportatorii au declanşat o grevă pe timp nelimitat Foto: Adevarul/arhivă
Transportatorii au declanşat o grevă pe timp nelimitat Foto: Adevarul/arhivă

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT)  a anunţat că, începând din data de  12 februarie, va declanşa o grevă pe o perioadă nedeterminată. Protestatarii ar fi vrut să organizeze şi un marş pe principalele străzi din Galaţi, dar acesta nu a fost aprobat.

Drept consecinţă, transportul rutier de pasageri va fi practic paralizat, iar activitatea tuturor autogărilor din ţară, deci şi cea a celei din Galaţi, va fi blocată.

Pentru a da greutate mişcării lor de protest, transportatorii gălăţeni au solicitat aprobare pentru pichetarea Primăriei şi organizarea unui marş prin oraş, ambele programate pentru marţi 12 februarie.

În cursul acestui marş de protest, microbuzele şi autocarele care asigură transportul de pasageri pe traseele judeţene şi interjudeţene ar fi urmat să se încoloneze şi să străbată principalele artere rutiere din Galaţi. Întrucât numărul mare al acestor autovehicole ar fi provocat incomodarea şi chiar blocarea circulaţiei celorlalte autovehicole, primarul Marius Stan, de comun acord cu Poliţia Rutieră, a decis să nu aprobe marşul transportatorilor.

Protestatarii au primit aprobarea autorităţilor doar pentru pichetarea Prefecturii.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de faptul că, deşi au investit sume foarte mari pentru achiziţionarea de mijloace de transport moderne, pentru creşterea gradului de siguranţă a pasagerilor, Guvernul a decis să suspende atribuirea traseelor şi curselor judeţene.

Greviştii cer organizarea atribuirii traseelor judeţene şi interjudeţene în concordanţă cu reglementările Comisiei Europene şi cu hotărârile instanţelor de judecată. Printre revendicările lor se mai numără modificarea OG 27/2010 şi adoptarea de măsuri urgente pentru combaterea pirateriei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite