Marele câștigător la Loto și-a ridicat premiul: are 50 de ani, joacă de 30 de ani și folosește numere favorite

0
Publicat:

Marele premiu la tragerea Joker, în valoare de patru milioane de euro, a fost ridicat joi, 2 martie. Câștigătorul este un bărbat de 50 de ani din Galaţi, joacă de 30 de ani și folosește numere favorite, a anunțat Loteria Română.

A fost ridicat marele premiu obţinut la Joker FOTO: Arhivă, Adevărul
A fost ridicat marele premiu obţinut la Joker FOTO: Arhivă, Adevărul

„În cursul zilei de astăzi, 2 martie, s-a prezentat la sediul central al Loteriei Române câștigătorul premiului de categoria I în valoare de 19.646.531,20 lei (aproximativ 4 milioane de euro), obținut la tragerea Joker din dată de 26 februarie”, a transmis Loteria Română. 

Câștigătorul este dintr-o localitate din județul Galați, are 50 de ani și a declarat că joacă constant la loto de peste 30 de ani, Loto 6/49 și Joker-ul fiind jocurile preferate.

Numerele care i-au purtat noroc sunt numerele favorite, pe care le joacă de fiecare dată, iar o parte din ele au semnificație personală. 

„Jucătorul a aflat că este marele câștigător chiar în seară zilei de 26 februarie când a urmărit, în direct, tragerile loto. Chiar dacă până acum a câștigat numai premii mici, atât la Loto 6/49, cât și la Joker, ne-a mărturisit că simțea că va câștigă un premiu mare”, au mai precizat reprezentanții Loteriei Române.

Acesta este primul câștig obținut la Joker, la categoria I, în acest an.

Vrei să joci la Loto? Prezinți buletinul!

Conform unei legi care a intrat recent în vigoare, organizatorii de jocuri de noroc, inclusiv Loteria Română, sunt obligați să legitimeze pe toți cei care le calcă pragul și să stocheze datele de identificare ale acestora. Experții consultați de „Adevărul” susțin că noua lege încalcă regulile GDPR.

Este vorba de Legea 326 din 28 noiembrie 2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc care a intrat în vigoare în acest an și care prevede că organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locațiilor în care se organizează și se exploatează jocuri de noroc și vor ține evidența, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia și se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”.

În plus legea mai prevede că societățile care exploatează locurile cu jocuri de noroc „întocmesc, în format electronic, bazele de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia și se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite