„Loverboy” la ţară. Un interlop român a condus dintr-un sat o reţea de prostituate vândute pentru sex în Anglia şi Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la arestarea proxenetului. Foto: Arhivă
Imagine de la arestarea proxenetului. Foto: Arhivă

Au ajuns după gratii, împreună cu proxenetul, atât mama, cât şi concubina acestuia. Reţeaua de prostituţie îşi avea centrul într-o mică localitate de lângă Tecuci. Procurorii precizează că „exportul” de minore s-a făcut cu complicitatea unor vameşi corupţi.

Povestea reţelei de proxenetism condusă de Dan Căluian, zis „Truşchi”, este una aparte. Dacă, de regulă, reţelele de acest fel se nasc în marile oraşe, aproape de „piaţa de desfacere”, Dan Căluian a preferat să-şi stabilească „baza” în Podoleni (Barcea), o mică localitate de lângă Tecuci.

Reţeaua infracţională a mizat pe faptul că la ţară va fi ascunsă de ochii oamenilor legii. De fapt, este a treia reţea infracţională descoperită în localitatea menţionată.

„Nepotism” infracţional

Partea interesantă este că nepotismul n-a ocolit nici lumea infractorilor, căci reţeaua de prostituţie a lui „Truşchi” s-a bazat pe mama acestuia, Vasilica Căluian (zisă „Chioara”), pe concubina acestuia, Mariana Căldăraru şi pe două verişoare: Valerica Buiac (zisă „Vali”) şi Nicoleta Nicuţa Buiac (zisă ”Culeta”).

 

Lor li s-a adăugat şi un „stranier”, în persoana lui Georgian Rebegea, care avea rolul mână dreaptă şi de mardeiaş al „peştelui”.

Iniţial, au racolat pentru prostituţie fete de prin satele din nordul judeţului Galaţi şi "au încropit" un bordel la Podoleni, în locuinţa Vasilicăi Căluian. Apoi au plasat fetele pe centurile oraşelor Tecuci şi Focşani, iar din 2012 au decis să-şi extindă afacerile. Au început să adune fete, mai ales minore, şi din satele vrâncene şi vasluiene şi s-au apucat de „export”.

Fetele racolate au fost trimise către mai mulţi proxeneţi din Italia şi Anglia, localnicii primind un comision pentru fiecare dintre tinerele introduse în afacere.

„Am aflat, mai târziu, că m-a vândut cu 1.000 de euro. Mi-a luat şi mie 200 de euro ca să mă recomande unui băiat care să aibă grijă de mine în Italia”, a declarat una dintre fetele traficate.

Au „exportat minore” mituind vameşii

Gruparea a intrat în atenţia procurorilor DIICOT Galaţi de-abia în august 2014, când o persoană din oraşul ardelean Alba Iulia a depus plângere că fiica ei, minoră, era exploatată de gruparea din Podoleni.

La doar câteva zile, procurorii au descoperit că trei dintre membrii reţelei, respectiv Dan Căluian, Valerica Buiac şi Nicoleta Nicuţa Buiac aveau deja câte un dosar penal, aflat pe rolul Judecătoriei Panciu. Obiectul: proxenetism şi prostituţie.

Apoi, firele au început să se lege, iar oamenii legii au descoperit o afacere de proporţii cu servicii sexuale. "Au intermediat servicii sexuale pentru sute de persoane, în ţară şi în străinătate”, se afirmă în rechizitoriu.

Peste hotare, fetele erau transportate de Căluian, care „colabora infracţional cu alte persoane, în scopul trecerii frauduloase (inclusiv prin mituirea funcţionarilor din punctele de trecerea a frontierei) peste graniţă a victimelor minore, fără a avea procuri cu acceptul atestat notarial al părinţilor lor de a părăsi teritoriul României”, precizează anchetatorii.

Metoda „Loverboy"

Pentru a-şi recruta victimele, Căluian a folosit, în toate cazurile, celebra metodă „Loverboy” (simularea afecţiunii şi a intenţiilor de concubinaj cu victimele), metodă extrem de utilizată în ultima vreme de către traficanţii de carne vie.

„Cel care iniţia şi juca apoi rolul” de “loverboy” era, în mod evident, singurul membru de sex bărbătesc din cadrul grupului infracţional organizat, respectiv inculpatul Căluian Dan”, se arată în rechizitoriul DIICOT Galaţi.

Anchetatorii mai arată faptul că victimele erau racolate atât din rândul minorelor întâlnite (faţă în faţă), în diverse conjuncturi, de către inculpatul Dan Căluian, cât şi prin abordarea lor în mediul online, inculpatul utilizând în acest scop reţeaua socială Facebook, unde işi confecţionase mai multe identităţi folosin nume şi fotografii preluate de pe internet. Alteori, sub coordonarea membrilor grupării, fetele deja racolate atrăgeau noi victime.

Iată câteva dialoguri, descoperite de anchetatori pe Facebook, dintre „peşte” şi fetele de 15-16 ani ademenite pentru prostituţie (am păstrat ortografia originală):

"Truschi: Si zi aşa frumoaso... te dai mare da?
Minoră: Ei ma dau... fac si io ce pot...
T.: Si acuma ce faci? Nu te plictisesti?
M.: Nu ma plictisesc. Au un preten.
T.: Kkt. Preten iti trebuie tie? Hai sa faci un ban in Anglia. Stii ca te iubesc. Hai sa te umpli de bani in Anglia
M.: Ce sa fac io in Anglia?
T.: Tu ce crezi? Te angajeaza profesoara. De cum te vede, te si angajeaza. La facultate te pune sa fii profesoara. Le rupi la aia p.... asta faci
(...)

T.: Buna gagica! Ma mai iubesti? Ce mai arzi acolo?
M.: Buna Danut! Pe aici prin Tecuci.
T.: Cand facem o tura pe la broscari? Am un baiat la Chievo care cauta fete asa... ca tine... frumoase. daca nu tineam la tine nu te recomandam... Te bagi?
M.: Ma bag... iese banu?
T.: Iese!"

"Training" pentru victime

După ce fetele cădeau în plasă, atât Dan Căluian, cât şi concubina şi mama lui le instruiau cu privire la alegerea celor mai profitabile locuri în care ele să poată racola cât mai mulţi clienţi pentru a se prostitua. Ba chiar câteva dintre fete au declarat că a primit inclusiv sfaturi de natură sexuală, pentru a-şi mulţumi clienţii cât mai bine.

Tot ei se ocupau de transportul fetelor la locaţiile stabilite pentru desfăşurarea activităţii, dar şi de supravegherea lor. Anchetatorii au mai aflat şi faptul că membrii grupării „exercitau violenţe fizice şi psihice asupra victimelor, pentru a le obliga să îşi continue activitatea de prostituţie”.

Iar când pumnul nu mai era convingător, li se spunea că există filmări cu ele în timpul sexului şi că acele filme urmau să ajungă pe internet şi la rudele (părinţii) fetelor.

În prezent, doar „Truşchi” află mai află după gratii, în stare de arest preventiv, în vreme ce restul complicilor săi au fost eliberaţi şi sunt sub control judiciar. Judecata în dosar va începe în septembrie, când instanţa va audia şi primii dintre numeroşii martori din această poveste sordidă.

NOTĂ: Dintr-o eroare regretabilă, la articol a fost asociată, imediat după postare, timp de câteva zeci de minute, o fotografie care aparţine altei persoane decât inculpatul Dan Caluian. Ne cerem scuze persoanei respective pentru eroarea produsă şi o asigurăm de întreaga noastră stimă şi consideraţiune.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite