Lansare de navă cu amânare din cauza sloiurilor la Şantierul Naval Damen din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Navaliştii au fost nevoiţi să întârzie operaţiunea cu mai bine de o lună din cauza bucăţilor de gheaţă care au plutit pe Dunăre putând pune în pericol operaţiunea. Guvernul Angolez va utiliza nava Nzinga Mbandi pentru combaterea braconajului

La Şantierul Naval Damen Galaţi, a fost lansată ieri a doua navă de pescuit, inspecţie şi supraveghere, dintr-o serie de trei, construită pentru Ministerul Agriculturii Dezvoltării Rurale şi Pescuitului din Angola.

Lansarea a decurs perfect, singurul incident minor fiind provocat de remarcabila rezistenţă a sticlei cu şampanie, care s-a spart de bordaj abia la a doua încercare.

„În sfârşit, natura ţine cu noi şi am reuşit să lansăm la apă această a doua navă din contractul cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale şi Pescuitului din Angola. În mod normal, ar fi trebuit să o lansăm pe 8 februarie, dar gheaţa de pe Dunăre nu ne-a permis. Ne bucurăm că totul a decurs normal şi le dorim marinarilor care vor naviga pe această navă vânt din pupa!", a declarat Corina Pârvu, şefa biroului Relaţii Publice din cadrul Şantierului Naval Damen Galaţi.

Pentru efectuarea operaţiunilor de inspecţie costieră, nava „Nzinga Mbandi" va fi dotată cu un sistem Monicap. Acest echipament ultramodern de supraveghere prin satelit le va permite autorităţilor angoleze să lupte mai eficient împotriva pescuitului ilegal.

În plus, pentru efectuarea misiunilor de salvare, nava este prevăzută inclusiv cu cu o sală de tratamente medicale.

Atât construcţia cât şi echiparea navei au fost realizate în colaborare cu firme olandeze precum Helmers, Eekels, Muelhan şi De Haan Galati.

Nava are o lungime totală de 62 de metri, poate lua la bord 45 de persoane şi poate naviga cu o viteză de 17 noduri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite