La început de studenţie, 44 de tineri din mediul rural au primit laptopuri, rucsacuri şi rechizite necesare studiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 44 de studenţi care vor beneficia de kit-ul studentului FOTO UGAL
Cei 44 de studenţi care vor beneficia de kit-ul studentului FOTO UGAL

Tinerii au fost admişi în acest an pe locuri bugetate la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, iar conducerea instituţiei de învăţământ le-a oferit Kit-ul Studentului, ce conţine un laptop, un rucsac şi rechizite, pentru a avea şanse egale cu ceilalţi studenţi în învăţământul superior.

44 de absovenţi de liceu din mediul rural, care au fost admişi anul acesta pe locuri bugetate la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, şi-au ridicat vineri, 13 noiembrie, Kit-ul Studentului, care conţine un laptop, un rucsac şi rechizite necesare studiului.

Kit-urile au fost înmânate studenţilor de rectorul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, profesorul universitar Puiu Lucian Georgescu, şi de conferenţiarul universitar Ciprian Vlad, prorector cu strategii universitare şi parteneriatul cu studenţii, care este şi directorul proiectului din care s-au achiziţionat bunurile.

„Ne dorim, prin această acţiune să creştem echitatea socială şi să le asigurăm studenţilor noştri un grad sporit de acces la învăţământul superior", a declarat rectorul Universităţii, care le-a urat totodată bun-venit studenţilor în universitatea gălăţeană.

„Vrem ca tinerii noştri studenţi, şi nu numai, proveniţi din mediul rural să se adapteze condiţiilor studiilor universitare pe timp de pandemie", a spus la rândul său conferenţiarul universitar Ciprian Vlad.

Laptop-urile au fost achiziţionate în cadrul unui proiect cu finanţare FDI (fondul de  dezvoltare instituţională) cu acronimul Ai SUCCES („Acces şi integrare pentru succes – îmbunătăţirea accesului şi integrării în învăţământul universitar şi sprijinirea tranziţiei către piaţa muncii a studenţilor din ciclul de licenţă").

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Amintirile de neuitat ale unui student grec din România anilor 70: „Cei mai mulţi nu mai văzusem aşa frumuseţe”

Cine este studentul care a dat în judecată Universitatea Suceava pentru restricţiile impuse în contextul pandemiei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite