Infractorii români au băgat frica în occidentali. Cum au reuşit să spargă bancomate din Franţa şi Spania şi au furat sute de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de investigaţii Criminale au efectuat 10 percheziţii domicilare, la cererea autorităţilor judiciare franceze, pe raza judeţelor Galaţi, Vrancea şi Vaslui, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată  în infracţiuni de furt calificat.

Percheziţiile efectuate astăzi au fost precedate de investigaţii extinse şi complexe susţinute de către Europol (Oficiul European de Poliţie) - Operaţiunea ATM’s ATACKS şi, totodată, de către Eurojust (Agenţia de Cooperare Judiciară  a Uniunii Europene), care a asigurat coordonarea autorităţilor judiciare din România, Franţa şi Spania.  

Anchetatorii au date că membrii grupării au săvârşit mai multe infracţiuni de furt calificat, în perioada 2014 - 2015, pe teritoriul Republicii Franceze şi al altor state europene.

”Membrii grupării, cu ajutorul unor dispozitive de tăiere ( polizoare unghiulare), au sustras sau au încercat să sustragă, pe timp de noapte, din 13 bancomate aflate în incinta unor galerii comerciale, importante sume de bani”, au stabilit procurorii DIICOT.

În prealabil, anterior pătrunderii prin efracţie în incinta galeriilor în care erau situate bancomatele, aceştia tăiau cablurile telefonice, iar pătrunderea se făcea prin folosirea unor dispozitive specifice.

În ceea ce priveşte bancomatele, acestea erau sparte în partea din spate cu ajutorul unui polizor unghiular (flex), conectat la o priză electrică de la locul faptei. Prejudiciu estimat se ridică la  790.000 euro.

 În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri. La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Naţionale Franceze şi ai Poliţiei Naţionale din Spania.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite