Paisprezece români, condamnaţi în Franţa pentru furturi de cabluri în valoare de sute de mii euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
paris

Paisprezece cetăţeni români şi un francez au fost condamnaţi, în Franţa, la pedepse cuprinse între unul şi cinci ani de închisoare pentru apartenenţa la o reţea infracţională care a furat, în anul 2013, cabluri telefonice în valoare de 800.000 de euro, în numeroase departamente franceze.

Furturile au avut loc în perioada februarie - septembrie 2013, vizând cabluri telefonice ale companiei Orange, informează ziarul „Le Figaro”.

„Infractorii, bine organzaţi şi capabili să se deplaseze pe distanţe de sute de kilometri, operau în cursul nopţii”, în departamentele Mayenne, Deux-Sèvres, Maine-et-Loire, Marne, Haute-Saône, Yvelines şi Seine-et-Marne, a motivat instanţa din oraşul francez Nancy.

„Tăiau cabluri şi le transportau în locuinţe din Champs-sur-Marne, unde le ardeau pentru a rămâne doar cuprul”, au stabilit judecătorii.

Cei 15 inculpaţi - 14 români şi un francez - au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între unul şi cinci ani de închisoare, pentru furt calificat în formă multiplă şi apartenenţă la un grup infracţional.

De asemenea, două case din România au fost puse sub sechestru pentru recuperarea prejudiciului.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri