Încă patru focare de toxiinfecţii alimentare descoperite la Galaţi. Alimentul vinovat este brânza de oi din comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul total al focarelor de toxiinfecţii alimentare a ajuns la şase în doar câteva zile. Magazinele de unde a fost cumpărat alimentul respectiv se situează în Micro 39 şi în Micro 21.

Alte patru cazuri îmbolnăviri în urma consumului de alimete alterate au fost descoperite la Galaţi. Săptămâna trecută au fost raportate două focare de toxiinfecţie alimentară în Tecuci şi Băleni. De această dată este vorba de municipiul Galaţi.
De fiecare dată, alimental incriminator este brânza de oi. Aceasta a fost cumpătară fie de la producători, fie din pieţe sau magazine alimentare.

“Dintre cele patru noi focare în primele două s-a cumpărat alimentul din Piaţa Micro 39.  În primul focar am avut 12 consumatori care au mâncat caşul la un picnic la lacul Partidului. Este vorba doar de adulţi de vârste medii din care doar trei au necesitat spitalizare. În al doilea focar s-a cumpărat caş tot din zona pieţei din Micro 39 . Au fost patru consumatori adulţi dintre care doi au fost internaţi. Al treilea focar a fost descoperit la tot la Galaţi. O familie, mama, tatăl  de 35 de ani şi copilul de 10 ani, au  au mâncat caş şi li s-a făcut rău. Părinţii nu au fost internaţi. Doar copilul e sub observaţie la Spitalul de Copii. Ultimul focar din cele patru a fost depistat tot în Galaţi. Au fost 10 consumatori care au mâncat caş de oi cumpărat, declară ei, de la un magazin din zona Micro 21. Nu a fost nimeni internat. La verificările făcute în magazin nu s-au găsit documente care să ateste că s-ar fi vândut caş de oi. Nu ştim dacă acesta s-a vândut fără acte”, spune Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
 
Anchetele epidemiologice sunt în curs de desfăşurare în momentul de faţă. Direcţia de Sănătate Publică a solicitat Prefecturii să elaboreze un plan de control la cei care comercialiozează astel de produse în oraş.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite