Încă o victimă prin metoda „Accidentul”. A reuşit, în schimb, să alerteze Poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre o femeie de 65 de ani din Galaţi, care a fost păcălită să dea 5.000 de lei şi era cât pe ce să rămână fără încă 6.000. Ţepuitorii, care lucrau se pare cu un deţinut din Penitenciarul Galaţi, sunt acum cercetaţi pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Totul a pornit de la sesizarea unei femei din Galaţi care s-a plâns poliţiştilor că în ultima zi a lunii mai a fost indusă în eroare de o altă femeie căreia i-a dat suma de 5.000 lei, cumpărând ulterior şi cartele telefonice în valoare de 3.200 lei.

În timp ce se afla la poliţie pentru a formula plângerea penală, femeia a fost din nou apelată pe telefonul mobil de aceeaşi persoană, care i-a mai cerut o diferenţă de bani pentru ca fiul dânsei să nu aibă de suferit din punct de vedere penal.

În aceste condiţii, poliţiştii de investigaţii criminale au organizat un flagrant, ocazie cu care au fost identificate două persoane, un bărbat de 22 ani şi o femeie de 19 ani, ambii din Galaţi. care au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Galaţi. 

În urma cercetărior efecuate poliţiştii au stabilit că persoana bănuită de comiterea infracţiunii este încarcerată  în Penitenciarul Galaţi. Tânăra de 19 ani este persoana care ar fi primit suma de 5.000 lei de la victimă, iar bărbatul urma să ridice de la aceasta, în momentul depistării, încă 6.000 lei.

„Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activităţi infracţionale a acestora, pentru complicitate la înşelăciune”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite