Gestul impresionant al colegilor olimpicului naţional la Matematică care a murit în timp ce încerca să afle rezultatele la olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegii lui Matei adunaţi în curtea liceului pentru a-i aduce un ultim omagiu FOTO Romeo Zamfir
Colegii lui Matei adunaţi în curtea liceului pentru a-i aduce un ultim omagiu FOTO Romeo Zamfir

Copiii, elevi ai Colegiului Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi, au donat unei fundaţii banii necesari pentru ca un copil nevoiaş să meargă în tabără, în această vară, în memoria colegului lor.

Elevii clasei a 6-a B de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi au făcut astăzi un gest de suflet. La o lună de la moartea colegului lor, olimpic naţional la matematică, Matei Paraschiv Pashalidis, copiii au decis să doneze fundaţiei "Inimă de copil" banii necesari pentru ca un copil nevoiaş să meargă în tabără, în această vară.

”Clasa a 6 a B, CNVA, doreşte să trimită un copil în tabăra Inimă de Copil, în memoria colegului nostru Matei Paraschiv Pashalidis”, este mesajul postat pe o reţea de socializare de elevi.

Matei Paraschiv Pashalidis era în clasa a şasea la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri şi participa la Olimpiada Naţională de Matematică din Hunedoara când a avut loc accidentul care i-a curmat viaţa. Băiatul, care era sosit la olimpiadă şi cu tatăl său, a căzut de la etajul patru pe scara interioară a hotelului unde era cazat. 

A fost grav rănit suferind un traumatism cranian sever şi a fost preluat de Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, fiind mai apoi transferat la un spital din Timişoara, în comă. A decedat la scurt timp din pricina traumatismului cranian major suferit. 

Băiatul se afla într-o cameră a pensiunii împreună cu o colegă de-a sa, elevă tot în clasa a VI-a, iar după ce au aflat că s-au afişat rezultatele la contestaţiile depuse la olimpiadă, au luat-o la fugă, încercând să ajungă mai repede la panoul unde erau afişate rezultatele, însă, din nefericire, adolescentul s-a dezechilibrat şi a căzut de la etajul al patrulea.

elevi CNVA Galati 1

La festivitatea de premiere a Olimpiadei Naţionale de Matematică de la Hunedoara s-a ţinut un moment de reculegere în memoria elevului din Galaţi, unul dintre cei mai buni membri ai lotului gălăţean prezenţi în concurs. Matei era calificat cu media cea mai mare din judeţ la Olimpiada Naţională de Matematică. Ar fi luat medalia de bronz la olimpiadă dacă accidentul nu i-ar fi pus capăt zilelor.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite