Galaţiul a depăşit 6 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori. Ce restricţii vor impune autorităţile

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Masca de protecţie redevine obligatorie în toate spaţiile publice deschise aglomerate. Magazinele şi hipermarketurile se închid la ora 22,00. În zilele de weekend (vineri, sâmbătă şi duminică) se reintroduce carantina de noapte. Persoanele nevaccinate vor fi obligate să stea în casă între orele 20,00 şi 5,00.

Municipiul Galaţi a depăşit astăzi pragul de 6 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la 1.000 locuitori. Incidenţa înregistrată pe 13 octombrie 2021 este de 6,36 cazuri la 1.000 locuitori, după ce, în ultimele 14 zile, au fost confirmate 1.978 de infectări.

În aceste condiţii, autorităţile vor impune noi restricţii şi măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, masca de protecţie redevine obligatorie în toate spaţiile publice deschise aglomerate.

În zilele de weekend (vineri, sâmbătă şi duminică) se reintroduce carantina de noapte. Persoanele nevaccinate vor fi obligate să stea în casă între orele 20,00 şi 5,00, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege (muncă, urgenţe medicale, îngrijire bătrâni, etc) pe bază de declaraţie pe propria răspundere. Magazinele şi hipermarketurile se închid la ora 22,00.

În ce condiţii se mai permite accesul în localurile publice

Restaurantele, barurile, cafenelele, terasele, cluburile, sălile de spectacole, cinematografele şi alte localuri publice se închid la ora 24,00 (faţă de ora 2,00 acum). Acestea pot primi doar clienţi care prezintă certificatul verde care atestă vaccinarea cu schema completă sau dovada trecerii prin boală în ultimele 6 luni, în limita a 50% din capacitate.

Evenimentele private (nunţi, botezuri, aniversări) se pot desfăşura doar dacă participanţii au certificat verde (vaccinare sau dovada trecerii prin boală), până la ora 24,00 şi în limita a 50% din capacitatea locaţiei, dar nu mai mult de 200 persoane.

Sălile de sport şi/sau fitness pot funcţiona la 50% din capacitate, cu condiţia să asigure clienţilor cel puţin 4 metri pătraţi/persoană şi doar cu participarea la antrenamente a persoanelor vaccinate, care au cel puţin 10 zile de la schema completă sau care fac dovada că au trecut prin boală în ultimele 180 zile (certificat verde).

În aceleaşi condiţii îşi pot desfăşura activitatea şi piscinele ori sălile de jocuri de noroc. Decizia de impunere a noilor restricţii şi măsuri va fi luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Rata de infectare COVID în Bucureşti se apropie de pragul de 15 la mia de locuitori

Masca, obligatorie pe stradă în localităţile cu rata infectare de peste 6 la mia de locuitori. Care sunt excepţiile

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite