Gălăţenii vor alerga şi vor dansa pentru a salva viaţa unei tinere. După nuntă a aflat că suferă de o boală cumplită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Maricela Orac Foto: arhiva personală
Elena Maricela Orac Foto: arhiva personală

Elena Maricela Orac, o tânără de doar 24 de ani, se luptă pentru viaţa ei. Recent a aflat că suferă de scleroză multiplă, o boală progresivă a sistemului nervos central pentru care, deocamdată, în lume există doar tratamente experimentale.

Elena Maricela Orac este o tânără de doar 24 de ani, din Galaţi, pentru care viaţa a venit la pachet, cu bucurii, dar şi cu o veste cumplită. Imediat după nuntă a fost diagnosticată cu o boală cruntă şi anume scleroză multiplă, o boală progresivă a sistemului nervos central, pentru care, deocamdată, în lume există doar tratamente experimentale. 

Tânăra are nevoie de 60.000 de euro ca să încerce o intervenţie care i-ar putea reda, ei şi soţului ei, şansa la o viaţă  normală.

Speranţa vine din Rusia

Pentru ca vrea să încerce tot ce e posibil ca să se vindece şi, de ce nu, prin curajul ei să le dea şi altor bolnavi speranţa unui tratatament, Elena intenţionează să ia drumul Rusiei, unde a aflat că se aplică o terapie revoluţionară prin transplant de celule stem.

Costurile intervenţiei la "Pirogov Hospital A.A. Maximov Clinic" din Moscova, împreună cu cele necesare deplasării, investigaţiilor şi terapiei ulterioare ajung la 60.000 de euro, sumă mult prea mare pentru tânăra familie, ale cărei venituri lunare nu ajung nici măcar la 4.000 de lei.

Speranţa Elenei stă în donaţiile oamenilor de bine, în mâinile cărora îşi pune şansa la o viaţă normală şi cât mai lungă. Cei care vor să doneze bani pentru ca tânăra bolnavă să ajungă în Rusia o pot face virând în contul deschis la Banca Transilvania, pe numele Elena Maricela Orac: RO70BTRLRONCRT0307491501.

”Vă invit să facem încă un bine, adunându-ne în număr cât mai mare în Grădina Publică din Galaţi, socializând, alergând si donând atât cât poate fiecare într-o urnă special amenajată, ce va fi amplasată la locul desfăşurării evenimentului. Vom alerga maxim 10 ture de Grădină Publică, fiecare dintre participanţi putând alerga, sau merge, putând pedala sau merge pe role.Vă puteţi opri oricând doriţi, nimeni nu este obligat să alerge 10 ture. Nu este o competiţie, ci o alergare de grup prin care dorim să promovăm mişcarea în aer liber şi totodată să oferim un sprijin atât de necesar Elenei. Vom avea un punct de revitalizare cu apă, fructe si ciocolată. La final, fiecare participant va primi o diplomă binemeritată.Vă aşteptăm cu drag!”, ne-a declarat jandarmul Cristian Onofrei, organizatorul evenimentului (tel. 0742144889).

Şi cunoscutul dansator Virgil Tăbuş va organiza duminică, 8 decembrie, un eveniment caritabil la restaurantul Diamond, unde va avea loc o seară cu muzică, dans şi voie bună. Începând cu orele 17,00, gălăţenii care au plătit biletul în valoare de 100 de lei vor avea parte de momente artistice, invitaţi speciali, un meniu de calitate şi multă voie bună în compania formaţiei Tomis Junior şi a solistei Doiniţa Fluturu, a formaţiilor "Dans Popular Galaţi", Ansamblului "Olympos", "Hobby Dance", "Andante Art Center" şi Ansamblului Folcloric "Dor de Tei". Atmosfera va fi întreţinută de DJ Laurenţiu Hodorogea şi de Cătălin Morin, care va fi prezent cu oglinda magică.

Gălăţenii care doresc să doneze bani pentru Elena o pot face în contul  RO70BTRLRONCRT0307491501 deschis la Banca Transilvania pe numele Elena Maricela Orac.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite