FOTO Salvatorii gălăţeni sunt în doliu. Paramedicul Doru Melinte a fost condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doru Melinte a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer în urmă cu trei ani. Foto: Adevărul
Doru Melinte a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer în urmă cu trei ani. Foto: Adevărul

Pentru paramedicul Doru Melinte, alarma de intervenţii a sunat astăzi pentru ultima dată. Salvatorul ucis de o boală incurabilă a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni şi colegii din MAI.

14 iunie va rămâne cea mai tristă zi în rândul salvatorilor gălăţeni. Cu lacrimi în ochi, pompierii, paramedicii şi jandarmii şi-au luat rămas astăzi bun de la plutonierul Doru Melinte. În semn de respect pentru acesta, drapelul de luptă a fost coborât în bernă, iar colegii săi i-au dat onorul.

Doru avea doar 33 de ani, iar în cei 14 ani de carieră a participat la numeroase misiuni în care a smuls semenii lui din ghearele morţii. A fost permanent pus la încercare, pus în situaţia de a da dovadă de curaj. Şi s-a descurcat exemplar de fiecare dată.

Drept recunoştinţă a fost citat pe ordin de zi şi evidenţiat după inundaţiile din septembrie 2007, august 2010 şi septembrie 2011, a intervenit în misiuni complexe cu echipajul de la stingere, descarcerare şi SMURD.

Inmormantare paramedic Doru Melinte

„Am pierdut unul dintre cei mai buni pompieri profesionişti. Subofiţerul Melinte Doru a întrunit cele mai alese calităţi care definesc un salvator: pregătire complexă pentru a face faţă tuturor situaţiilor de urgenţă – de la inundaţii, accidente rutiere sau urgenţe medicale, subofiţerul s-a ridicat la înălţimea tuturor provocărilor. Lupta cu moartea este însă provocarea supremă, iar înălţimea cerului îi este recompensa binemeritată după o suferinţă de aproape trei ani”, a declarat maiorul Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Inmormantare paramedic Doru Melinte

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

image


 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite