Fotbalist calificat în Champions League cu Oţelul se lasă de fotbal la doar 27 de ani. Neplătit de câteva luni, a ajuns muritor de foame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbalistul care se lasă de fotbal primind medalia de campion al României FOTO Adevărul
Fotbalistul care se lasă de fotbal primind medalia de campion al României FOTO Adevărul

Fotbalistul a făcut anunţul stupefiant luni, 11 ianuarie, la reunirea lotului Oţelului. Jucătorul ar fi putut să plece în vara trecută de la echipă, dar a preferat să fie loial clubului, fapt care l-a adus la sapă de lemn.

Reunirea lotului Oţelului, petrecută luni, 11 decembrie, a fost una dintre cele mai triste evenimente de acest fel din istoria clubului. Aflat în subsolul clasamentului diviziei secunde, cu şanse destul de mici de salvare de la retrogradare (doar dacă nu se întâmplă vreo minune...), dar şi angrenat într-un complicat proces de insolvenţă, clubul gălăţean face eforturi disperate să supravieţuiască.

Din păcate, după câte au recunoscut oficialii echipei, lucrurile au scăpat complet de sub control. Mai toţi fotbaliştii experimentaţi şi valoroşi au plecat, iar majoritatea dintre puţinii jucători rămaşi sunt foarte tine şi demotivaţi. Nu de alta dar salariile nu le-au mai fost plătite de câteva luni, nu au echipament de joc (cârpelile nu pot ţine la nesfârşit, nu sunt bani de mâncare de deplasări şi nici măcar pentru vizita medicală obligatorie.

Cojoc: "Nici bani să stau cu chirie n-am"

Unul dintre fotbaliştii cei mai afectaţi de situaţia de la club este fundaşul Samoel Cojoc (27 ani), care a refuzat să plece de la echipă în vara trecută, când a avut numeroase oferte, iar acum a ajuns să nu aibă din ce să trăiască, după cum chiar el declară. Câştigător cu Oţelul al Ligii I şi al Supercupei României, calificat în Champions Legue cu aceeaşi echipă, sportivul spune că a ajuns la limita răbdării şi că va trebui să ia măsuri drastice.

„Nici nu voiam să vin. Ce facem, iar stăm şase luni ca şi până acum, fără echipament, fără nimic? Asta cu procesul, că se schimbă situaţia dacă iese bine, tot aud de vreo patru ani. Tot aud că aşteptăm pe cineva puternic, din umbră, să susţină echipa, dar eu ştiu că nu am unde locui. Stau la mama şi la mama soacră, nici bani să stau cu chirie n-am. Măcar pentru asta dacă aş lua, dar nimic. Trebuie să-mi caut o echipă care să mă plătească sau să mă las de fotbal, să-mi caut de muncă prin străinătate, nu mai pot sta aşa”, a spus Cojoc.

Cojoc

Samoel Cojoc este recunoscut ca un jucător valoros, dar a cărui carieră a fost afectată deseori în mod negativ de viaţa extrasportivă haotică. Cojoc a fost exclus din lot de mai multe ori din cauza aventurilor bahice şi a scandalurilor în care a fost implicat. În urmă cu trei ani, el a ajuns chiar la spital după ce a fost înjunghiat de un contracandidat la inima unei focoase gălăţence.

Totuşi, în ultima perioadă fotbalistul pare să se fi maturizat şi să fi renunţat la aventurile care i-au afectat cariera. În toamna trecută a suprins pe toată lumea cu modul romantic în care şi-a cerut logodnica în căsătorie: la centrul terenului, pe un „covor” de trandafiri roşii.

Oficialii clubului speră, dar se aşteaptă la ce-i mai rău

Oficialii clubului s-au declarat deloc surprinşi de atitudinea jucătorilor, având în vedere sistuaţia financiară a Oţelului. „Decât să facă fotbal, dar să nu aibă din ce să trăiască, mai bine să facă altceva, să muncească unde să fie plătit la timp. Au dreptate, atât timp cât nu avem de unde să-i plătim. Îmi este foarte greu să lucrez că jucători nemulţumiţi, supăraţi, cu problemele fiecăruia”, a declarat antrenorul Florea.

Situaţia de la Oţelul s-ar putea lămuri miercuri, 13 ianuarie, atunci se va da verdictul în procesul de insolvenţă al clubului. „Să vedem ce se va întâmpla, abia atunci vom putea vorbi despre ceva mai concret. Noi avem programul făcut, mă refer la pregătirea fizică, cantonament, dar acum nu ştim dacă se poate realiza”, a precizat antrenorul.

Şi managerul sportiv Aurelian Stamate aşteaptă cu sufletul la gură decizia judecătorilor. „Să vedem dacă se aprobă planul de reorganizare sau se intră în faliment. Fără o sursă de finanţare, nu se poate continua, asta e clar”, a spus Stamate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite