Exerciţiu tehnico-tactic al pompierilor în Penitenciarul Galaţi.  A fost simulat un incendiu şi acordarea primului ajutor victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Penitenciarul Galaţi
Foto: Penitenciarul Galaţi

Mai mulţi angajaţi ai Penitenciarului Galaţi şi personal specializat din cadrul ISU Galaţi au participat joi, 26 septembrie, la un exerciţiu ce a vizat alarmarea, evacuarea, intervenţia în cazul izbucnirii unui incendiu în incinta unităţii de detenţie şi acordarea primului ajutor.

Exerciţiul a debutat cu instruirea personalului participant, privind modul de acţiune în cazul producerii unui incendiu, de către specialişti ai Penitenciarului Galaţi din domeniul managementul situaţiilor de urgenţă şi sănătate şi securitate în muncă, cu sprijinul unui ofiţer din cadrul I.S.U. Galaţi. Personalul Penitenciarului Galaţi a fost instruit în legătură cu modul de utilizare şi apelare a serviciului unic de urgenţă 112, precum şi cu modul de reacţie în cazul declanşării unui incendiu.

 Activitatea propriu zisă a început la ora 12,00 şi a presupus simularea unui incendiu în zona garajului auto, alertarea personalului unităţii, solicitarea de personal specializat prin apelarea numărului unic de urgenţă 112, evacuarea persoanelor din spaţiile administrative afectate de incendiu şi potenţial a fi afectate, acordarea primului ajutor persoanelor care necesitau îngrijiri medicale şi intervenţia pentru localizarea şi stingerea incendiului.

La exerciţiul tehnico-tactic a participat o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru acordarea primului ajutor medical.

”Prin desfăşurarea acestui exerciţiu s-a urmărit creşterea capacităţii operaţionale a structurilor implicate, armonizarea procedurilor de intervenţie, precum şi îmbunătăţirea modului de reacţie la incendiu a personalului din cadrul Penitenciarului Galaţi”, a declarat inspectorul de penitenciare Simona Cozma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.


 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite