Exerciţiu militar amplu în sud-estul României. Zeci de convoaie cu militari, blindate şi echipamente, pe şoselele

0
0
SURSA FOTO :Brigada 282 Blindată "Unirea Principatelor"
SURSA FOTO :Brigada 282 Blindată "Unirea Principatelor"

Zeci de convoaie militare trec timp de şase zile pe şoselele din sud-estul ţării. Este vorba despre militarii şi echipamentul din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, din garnizoanele Focşani, Brăila şi Galaţi, care urmează să participe la un amplu exerciţiu în poligonul Smârdan.

Militari şi echipamente militare din garnizoanele Focşani, Brăila şi Galaţi, se vor deplasa, în perioada 8-14 martie 2022, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din judeţul Galaţi, pentru a participa la activităţi de instruire, în cadrul exerciţiului „Justice Sword 22.08”. Poligonul Smârdan se află la 15 kilometri de oraşul Galaţi şi este unul dintre cele mai mari din ţară. 

Astfel, în zilele de marţi, 08 martie, duminică, 13 martie, şi luni, 14 martie, camioane de transport se vor deplasa pe traseele rutiere Focşani – Hanu Conachi – Smârdan, Brăila – Smârdan, respectiv Galaţi – Smârdan. 

De asemenea, în zilele de joi, 10 martie, şi vineri, 11 martie, parte din tehnica de luptă a Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” va fi dislocată pe cale feroviară în Poligonul Smârdan, cu plecare din staţia CFR Focşani.

Aproximativ 900 de militari români şi americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, se vor instrui în comun, în perioada 2-10 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române (CSIL), din Smârdan.

„Exerciţiul Justice Eagle 22.1, organizat de Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, se desfăşoară pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive”, a transmis MApN. 

Exerciţiul multinaţional ,,Justice Eagle” se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent şi dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale. 

Vă mai recomandăm: 

Profesoară din Ucraina, fugită din calea războiului: „Am închis casa şi am lăsat tot în mâna Domnului” 

Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri