Dezastrul rămas după atacurile trupelor ruse în mai multe zone din Ucraina. Imagini cu blindate invadatoare distruse lângă Kiev FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: CNN - Maxar Technologies
FOTO: CNN - Maxar Technologies

Noi imagini cu zone din Ucraina afectate de atacurile militare ruse arată amploarea pagubelor în prima săptămână a invaziei.

Imaginile din satelit au fost surprinse în 28 februarie de Maxar Technologies. De atunci, acoperirea densă a norilor a împiedicat majoritatea sateliţilor să observe ceva la sol în toată ţara, scrie CNN.

Imaginile arată case incendiate în Rivnopillya din regiunea Cernhiv, la aproximativ 80 de kilometri nord de capitală, Kiev. Zeci de cratere uriaşe pot fi văzute pe câmpurile din jurul localităţii.

Casele incendiate în satul Rivnopillya. FOTO: CNN - Maxar Technologies

 Casele incendiate în satul Rivnopillya FOTO CNN - Maxar Technologies

În Cernihiv, un pod peste râul Stryzhen pare să fi fost distrus, în timp ce clădirile rezidenţiale şi o fabrică din apropiere par să fi suferit daune. Un convoi militar rus a fost văzut şi pe o şosea din apropiere.

Un pod peste râul Stryzhen pare să fi fost distrus. FOTO: CNN - Maxar Technologies

Un pod peste râul Stryzhen pare să fi fost distrus FOTO CNN  Maxar Technologies

Imaginile din satelit arată şi resturile arse ale vehiculelor militare ruseşti într-o zonă rezidenţială din Bucia, un oraş din afara Kievului. Duminică, oficialii ucraineni au susţinut că au oprit înaintarea unei coloane ruseşti la Bucia. 

Rămăşiţele arse ale vehiculelor militare ruseşti într-o zonă rezidenţială din Bucia. FOTO: CNN - Maxar Technologies

image

Tot mai multe imagini din oraşul Bucia, situat la doar 30 de kilometri de capitala Ucrainei au scos la iveală situaţia vehiculelor militare ruseşti, după una dintre cele mai brutale lupte ale acestui război, potrivit The SUN. 

Imaginile arată un convoi rusesc doborât şi distrus. Experţii militari spun că acesta ar fi fost doborât de dronele ucrainene, dar şi de localnicii care ar fi aruncat cocktail-uri Molotov în vehiculele inamice.

image

Vehiculele militare ruseşti din Bucia, aproape de capitala Kiev FOTO: Reuters

Un rezident local stă pe un vehicul blindat distrus FOTO: Reuters

image

O femeie trece pe lângă un vehicul militar distrus FOTO: Reuters

image
EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite