Eliberat condiţionat din închisoare, un recidivist periculos a ucis cu sânge rece. A înjunghiat un tânăr de 24 de ani, lăsându-l să sângereze până la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 37 de ani, condamnat anterior pentru mai multe tâlhării, nu a suportat ideea să piardă o dispută verbală pe care o avusese cu un tânăr şi într-un acces de furie l-a lovit cu un cuţit într-o zonă vitală a corpului. Victima a murit după doar câteva minute pe fondul sângerării masive.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 6 martie, pe un bărbat de 37 de ani la 10 ani de închisoare pentru omor. Individul, condamnat în trecut pentru mai multe fapte cu violenţă, a ucis un tânăr de 24 de ani doar pentru că a intrat într-o dispută verbală cu el. Agresorul i-a aplicat o singură lovitură de cuţit într-o zonă vitală, lăsându-l apoi să sângereze până la moarte.

Tragedia s-a petrecut în aprilie 2018, la Tuluceşti, comuna din care este agresorul, Costel Mârza (37 ani). Recent eliberat din puşcărie, bărbatul a avut o altercaţie cu un tânăr din sat, în vârstă de 24 de ani. Conflictul a degenerat rapid şi Mârza, care obişnuia să poarte cuţit şi să îl şi folosească, l-a atacat fără să se ezite pe consăteanul său. Cu o singură lovitură de cuţit i-a provocat  victimei o hemoragie puternică, care i-a adus sfârşitul. 

"Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că inculpatul Mârza Costel a înjunghiat cu un cuţit în zona abdomenului o victimă în vârstă de 24 ani, producându-i acesteia insuficienţă acută cardio circulatorie prin hemoragie internă şi externă masivă, consecutiv unei plăgi înţepat-tăiate penetrante în cavitatea abdominală cu interesare renală şi a vaselor sanguine, care au condus la decesul acestuia", a declarat procurorul de caz.

Mârza a fost eliberat condiţionat din puşcărie, după ce fusese condamnat, în 2011, la 9 ani şi 6 luni închisoare pentru trei tâlhării în care folosise arma lui preferată, cuţitul. În 2004, Tribunalul Galaţi îl condamnase tot pentru o faptă cu violenţă, care îl trimisese câţiva ani după gratii, de unde a fost ulterior eliberat condiţionat. Criminalul a fost obligat acum şi la plata a 20.000 de euro ca daune morale către familia tânărului ucis. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite