Dunărea a depăşit cota de atenţie cu 9 centimetri. Zona portuară din Galaţi şi valea oraşului sunt în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prognoza Institutului de Hidrologie de acum câteva zile s-a confirmat, Dunărea atingând astăzi o cotă de 569 de centimetri. Dacă apele fluviului vor continua să crească în următoarele zile, poate fi atinsă cota de inundaţie.

Ipoteza pe care puţini o credeau posibilă, respectiv ca Dunărea să atingă cota de inundaţie la Galaţi devine pe zi ce trece o variantă cât se poate de reală.

Fluviul a crescut aproape în fiecare zi, astfel ca s-a ajuns ca acum câteva zile să înregistreze o cotă de 561 de centimetri, cu un centimetru peste cota de atenţie, dar de remarcat este că a crescut într-o singură zi cu 10 centimetri.

Astăzi Dunărea a atins cota de 569 de centimetri şi rămâne de văzut dacă tendinţa de creştere a fluviului se va menţine şi în următoarele zile.

De amintit este că la Galaţi cota de inundaţie este de 600 de centimetri, iar cea de pericol este de 660 de centimetri.

Autorităţile fluviale au luat deja măsuri pentru ca ambarcaţiunile ancorate la mal şi construcţiile hidrotehnice să nu aibă de suferit.

Comandaţii de nave şi convoaie au fost avertizaţi să reducă viteza cu care circulă, astfel încât să nu se producă fenomenul de valuri. Totodată, începând din 5 martie toate navele care navigă în amonte şi aval sunt asistate de un remorcher al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, pentru situaţia în care s-ar ivi o problemă tehnică la acestea.

Primele expuse la creşterea apelor Dunării sunt zona portuară a Galaţiului, dar şi valea oraşului. 

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri