Doi gălăţeni vor fi extrădaţi în Germania. Sunt acuzaţi că au spart geamul unei maşini şi au furat bijuterii evaluate la 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi, de 37 şi 26 de ani, sunt suspectaţi de furt calificat în Germania, autorităţile din oraşul Kassel acuzându-i că au sustras dintr-un autoturism bijuterii de 100.000 de euro. Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 15 zile, iar în următoarele zile vor fi predaţi autorităţilor germane.

Pe 10 martie, poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri în colaborare cu poliţiştii din localitatea gălăţeană Bereşti Meria au depistat doi bărbaţi, de 37 şi 26 ani, care erau urmăriţi internaţional.

”Pe numele acestora, autorităţile judiciare din Kassel, Germania, au emis un mandat european de arestare sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Cei doi sunt bănuiţi că, în luna ianuarie 2017, pe raza oraşului Kassel, au sustras dintr-un autoturism, prin spargerea geamului, o geantă ce conţinea bijuterii  evaluate la suma de 100 000 euro”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi. 

Cei doi hoţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au luat măsura arestării preventive pentru 15 zile, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autorităţile germane.

Bărbaţii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi până la efectuarea procedurii de extrădare.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite