Doi gălăţeni care se ocupau cu infracţiuni informatice au fost prinşi în flagrant, pe Aeroportul „Henri Coandă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul infracţional a fost constituit în luna septembrie 2015. Foto: Adevărul
Grupul infracţional a fost constituit în luna septembrie 2015. Foto: Adevărul

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. Patru dintre membrii grupării au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Miercuri, 13 ianuarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, au prins în flagrant, la terminalul „Plecări” al Aeroportului Henri Coandă Bucureşti, doi bărbaţi, de 37 şi 41 de ani, ambii din Galaţi, membrii ai unei grupări infracţionale.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Galaţi, fiind depistaţi şase membri ai grupării. La domiciliile acestora au fost descoperite dispozitive de skimming, dispozitive hardware şi software pentru clonarea cardurilor, aproximativ 10.000 de euro, laptop-uri, tablete şi smartphone-uri, fiind indisponibilizate şi patru autoturisme de lux.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu luna septembrie 2015 şi până în prezent, cei în cauză ar fi constituit un grup infracţional organizat pentru obţinerea de importante beneficii materiale prin săvârşirea de infracţiuni de criminalitate informatică, activităţi de skmming a datelor cărţilor de credit, prin compromiterea bancomatelor şi clonarea acestor carduri, urmată de retrageri neautorizate de numerar”, a declarat comisarul Ştefan Gohoreanu, purtător de cuvânt IPJ Galaţi.

Procurorii D.I.I.C.O.T au luat măsura reţinerii faţă de patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 47 de ani, toţi din Galaţi, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Doi gălăţeni care se ocupau cu infracţiuni informatice au fost prinşi în flagrant, pe Aeroportul Henri Coandă

Membrii grupării, urmează să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul cu sprijinul Direcţiei de Combatere Criminalităţii Organizate a Poliţiei Române, I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti – Otopeni, poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi al jandarmilor.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite