De ziua lor, pompierii gălăţeni şi-au arătat tehnica de intervenţie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii participă în fiecare zi la acţiuni decisive în situaţii de urgenţă FOTO ISU Galaţi
Pompierii participă în fiecare zi la acţiuni decisive în situaţii de urgenţă FOTO ISU Galaţi

Ziua Pompierilor se sărbătoreşte la 13 septembrie, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii.

Îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a salva vieţi şi niciodată nu se dau înapoi. Marţi, pompierii din întreaga ţară au fost sărbătoriţi ca nişte adevăraţi eroi. Militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi-au deschis porţile instituţiei şi au petrecut ziua de 13 septembrie alături de familie şi de cei care au vrut să cunoască puţin din tainele acestei fascinante meserii.

„Sărbătorim astăzi împlinirea a 168 de ani de la faptele eroice ale pompierilor conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu în dealul Spirii, fapte ce au înscris cu  jertfă de sânge în cartea neamului românesc data de 13 septembrie 1848. Vă cer aşadar, ca împreună să facem cinste în continuare înaintaşilor noştri şi să fiţi vrednici moştenitori ai jertfei căpitanului Pavel Zăgănescu şi a bravilor ostaşi pompieri. Ocazia Zilei Pompierilor din România imi oferă deosebita onoare de a adresa multumiri pompierilor prezenţi şi inaintaşilor nostri, ştiut fiind faptul că o misiune reuşită înseamnă vieţi şi bunuri salvate, dar şi experienţa celor de la care am învăţat. Existăm pentru că oamenii au nevoie de noi, iar înaltul grad de încredere cu care ei ne-au investit se datorează devotamentului şi profesionalismului cu care pompierii au îndeplinit fiecare misiune încredinţată, misiuni desfăşurate in condiţii complexe cu risc ridicat determinat de pericolul exploziilor, temperaturilor ridicate, fumului şi gazelor toxice ori al ameninţării apelor revărsate şi al fenomenelor meteo periculoase”, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi.De asemenea, acesta a mai punctat faptul că în activitatea pompierilor, cel mai important atribut este, încrederea pe care populaţia o are în aceştia şi care a fost câştigată prin acţiuni decisive în situaţii de urgenţă şi care totodată îi obligă pe salvatori să continue perfecţionarea şi ridicarea nivelului de siguranţă al cetăţenilor.

Pompierii care s-au remarcat prin obţinerea unor performanţe profesionale deosebite, au fost avansaţi în grad.

Aniversată încă din anul 1863, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a conferit Companiei  de  Pompieri a Capitalei noi Drapele de luptă, Ziua Pompierilor din România a intrat în memoria colectivă, fiind oficializată în documentele instituţionale postbelice.
 

Pompieri Galati
Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri