Crăciun tradiţional la Muzeul Satului de la Gârboavele. Ziariştii, invitaţi de onoare la pomana porcului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un decor de poveste, oficialităţile locale şi judeţene au invitat astăzi reprezentanţii presei locale la obiceiul cunoscut sub denumirea “pomana porcului”. S-au ascultat colinde, s-a băut ţuică şi vin fiert şi s-au depănat amintiri din vremea bunicilor.

Pentru orăşeni nu sunt cunoscute multe datini existente în zona noastră referitoare la tăierea porcului deoarece mulţi cumpără carne de la piaţă sau pur şi simplu cumpără câte un porc gata tăiat. 

Chiar dacă vremea Ignatului a trecut de mult, autorităţile locale şi judeţene au ţinut morţiş să facă o pomană a porcului împreună cu reprezentanţii presei locale. I-au chemat astăzi, dis-de-dimineaţă, la Muzeul Satului din cadrul Pădurii Gârboavele, acolo unde au adus şi mai mulţi grăsuni pe care i-a sacrificat. 

Unul dintre ei a fost gătit pe loc, jurnaliştii fiind serviţi cu jumări, şorici şi preparate proaspete, gătite pe loc. Ceilalţi porci sacrificaţi vor fi folosiţi pentru "Crăciunul Inimilor", eveniment care va avea loc sâmbătă, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, de la ora 12.00. 4.500 de porţii de tochitură de porc cu mămăligă vor ajunge la gălăţenii care vor veni mâine la acest eveniment al Primăriei. Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de Allegria, Ansamblul "Doina Covurluiului", Ducu Bertzi şi Narcisa Suciu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite