Consiliul Judeţului a omis să echilibreze şi bugetul local al municipiului Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Judeţului Galaţi
Consiliul Judeţului Galaţi

Sumele defalcate din TVA şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit au fost împărţite într-un mod care l-a nemulţumit pe Eugen Chebac, preşedintele forului deliberativ judeţean

„Repartizarea sumei de 25.293.000 lei din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi a cotei de 18.5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale în vederea susţinerii programelor de dezvoltare locală şi a celor de infrastructură, care necesită cofinanţare locală", a fost unul dintre punctele cele mai disputate de pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean. „Disputate" în sensul disputei politice, cu replici adesea cel puţin nepoliticoase, şi nu în cel al unei analize cu scop constructiv.

Acest proiect de hotărâre, adoptat cu un singur vot peste cel minim necesar, a fost iniţiat de consilierii judeţeni Tania Bogdan, Eugen Durbacă şi Viorica Sandu.
Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului, şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu modul în care au fost împărţite cele peste 25 de milioane lei şi a afirmat că-şi rezervă dreptul de a-i sesiza prefectului judeţului o serie de nereguli existente în textul proiectului de hotărâre..

„Doar jumătate din sumă ar fi trebuit repartizată primăriilor în acest moment, iar restul mai târziu, în funcţie de proiectele câştigate", a spus Eugen Chebac.

Ce nu s-a discutat de către consilierii mult prea prinşi cu contrele politice a fost lipsa din proiect a sumei pe care, în mod normal, s-ar fi cuvenit să o primească municipiul Galaţi, şi acesta unitate administrativ teritorială în cadrul judeţului Galaţi.

Cu atât mai mult cu cât este cel mai important contributor „din sumele defalcate din TVA şi din impozitul pe venit" la bugetul de stat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite