Condamnări cu executare în cazul unor oameni de afaceri care au înşelat un important dealer de maşini de lux cu peste 160.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile au fost vândute în străinătate Foto: arhivă Adevărul
Maşinile au fost vândute în străinătate Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat definitiv la câte patru ani de închisoare cu executare pe doi administratori de firmă care s-au gândit să facă rost rapid de bani, înşelând o firmă care vinde maşini de lux în leasing.

Ilie Răileanu şi Daniel Perj, administratori la SC Rompanel SRL şi SC Biodisel SRL, au fost condamnaţi definitiv pe 25 ianuarie la câte patru de ani de închisoare de către Curtea de Apel Galaţi.

Cei doi oameni de afaceri au încheiat un contract de leasing financiar cu SC Unicredit Leasing Corporation IFN SA Bucureşti, în baza căruia se angajau să plătească mai multe autoturisme marca Mercedes Benz. 

În schimbul unor sume infime plătite iniţial, cei doi au primit folosinţa maşinilor, care au fost apoi vândute unor persoane din străinătate. Cei doi administratori au folosit banii în interes personal. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi i-a trimis în judecată pe cei doi oameni de afaceri pentru înşelăciune în formă continuată, iar SC Unicredit Leasing Corporation IFN SA Bucureşti a cerut recuperarea prejudiciului, estimat iniţial la 149.419 euro, sumă care mai apoi, la finalul procesului, a ajuns la peste 166.000 de euro. Ilie Răileanu şi Daniel Perj au încercat să se împace în timpul procesului cu firma pe care o prejudiciaseră, dar nu au reuşit. 

Pe lângă condamnarea de câte patru ani de închisoare cu executare, instanţa i-a obligat să plătească 123.292 de lei şi 166.407 euro către S.C. Unicredit Leasing Corporation IFN SA Bucureşti, reprezentând contravaloarea facturilor emise şi neachitate. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite