Centru de robotică amenajat într-un fost cinematograf. Sălile de cinema din cartierele muncitorești vor fi transformate cu bani PNRR

0
Publicat:

Fostul cinematograf Dacia, din Galați, clădire abandonată și în stare avansată de degradare, va fi reabilitat și transformat într-un centru modern de robotică. Investiția este realizată cu fonduri prin PNRR. 

Fostul cinematograf Dacia, aflat în ruină FOTO: Primăria Galați
Fostul cinematograf Dacia, aflat în ruină FOTO: Primăria Galați

După ce ani de zile a fost abandonată, fiind transformată în adăpost pentru oamenii străzii și focar de infecție, clădirea fostului cinematograf „Dacia”, din cartierul Micro 21 din Galați, va fi, în sfârșit, reabilitată și va primi o nouă utilitate pentru comunitate. 

Primăria Galați a anunțat că au început lucrările de modernizare a clădirii, în cadrul unui proiect cu fonduri prin PNRR. Contractul are o valoare de 6,4 milioane de lei fără TVA și o durată de 18 luni.

„Ani de zile clădirea a fost abandonată și a ajuns într-o stare avansată de degradare, până să intre în administrarea noastră. Am dat startul lucrărilor de modernizare, pentru a reda această clădire comunității. Aici ne dorim să funcționeze pe viitor un centru de robotică”, a transmis Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați. 

Potrivit proiectului, în principal, este vorba despre „lucrări de reabilitare termică, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde, modernizarea instalațiilor de iluminat, dotări pentru grupurile sanitare”.

După preluarea clădirilor fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galați a obținut contracte de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare.

„Mai mult, vom moderniza și clădirile fostelor cinematografe <Flacăra> și <Țiglina>, după ce am reușit, la fel, să le preluăm de la RADEF și pe care le vom reda comunității. La <Flacăra> s-ar putea desfășura evenimente socio-culturale, iar <Țiglina> ar putea găzdui Teatrul pentru copii și tineret”, a precizat primarul Galațiului. 

Până în 1989, în Galaţi au funcţionat opt cinematografe şi o Grădină de Vară, administrate de RADEF (Regia Autonomă de Difuzare și Exploatarea Filmelor „România Film“). După Revoluţie spaţiile au fost închise, abandonate şi lăsate în ruină. Mult mai târziu, locul lor a fost luat de cinematografele private.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite